Skip the navigation

Sötpotatischips

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sweetpotatochips_thumbnail.jpg

De här sötpotatischipsen är krispiga och fyllda med smak – ett perfekt snacks!

Duration
Totalt2h10
Förberedelser10min
Tillagning2h

Redskap

VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

3

sötpotatis

3 msk

olivolja

1 tsk

salt

1 tsk

rökt paprikapulver

Steg för steg

  1. Tvätta och skala sötpotatisen. Det är bäst att använda små, långa sötpotatisar.

  2. Montera Fresh Prep skivnings-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Ställ in hastighet 4 och mata sötpotatisen genom matarröret.

  3. Tillsätt olivolja, salt och rökt paprikapulver och blanda runt med sötpotatisskivorna.

  4. Förvärm ugnen till 110 °C. Täck två bakplåtar med aluminiumfolie. Det gör chipsen krispigare. Fördela den skivade sötpotatisen i ett enda jämnt lager. Ställ in plåtarna i den förvärmda ugnen och tillaga i en timme. Ta ut plåtarna och vänd runt sötpotatissskivorna. Tillaga i ytterligare 45 minuter och vänd runt dem igen. Tillaga i ytterligare 15 minuter. Låt dem svalna och servera med en dippsås.

  5. Sötpotatischipsen är godast om du äter dem samma dag.