Sötpotatischips
De här sötpotatischipsen är krispiga och fyllda med smak – ett perfekt snacks!
Sötpotatischips
De här sötpotatischipsen är krispiga och fyllda med smak – ett perfekt snacks!
Redskap
Ingredienser
3 sötpotatis
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk rökt paprikapulver
Steg för steg
Tvätta och skala sötpotatisen. Det är bäst att använda små, långa sötpotatisar.
Montera Fresh Prep skivnings-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Ställ in hastighet 4 och mata sötpotatisen genom matarröret.
Tillsätt olivolja, salt och rökt paprikapulver och blanda runt med sötpotatisskivorna.
Förvärm ugnen till 110 °C. Täck två bakplåtar med aluminiumfolie. Det gör chipsen krispigare. Fördela den skivade sötpotatisen i ett enda jämnt lager. Ställ in plåtarna i den förvärmda ugnen och tillaga i en timme. Ta ut plåtarna och vänd runt sötpotatissskivorna. Tillaga i ytterligare 45 minuter och vänd runt dem igen. Tillaga i ytterligare 15 minuter. Låt dem svalna och servera med en dippsås.
Sötpotatischipsen är godast om du äter dem samma dag.