Sockervåfflor
De här kladdiga våfflorna smakar bäst färska och varma.
Sockervåfflor
De här kladdiga våfflorna smakar bäst färska och varma.
Redskap
Ingredienser
85 ml mjölk, ljummen
8 g torrjäst
225 g vetemjöl
1 tsk salt
15 g vaniljsocker
100 g mjukt smör
100 g pärlsocker
75 g florsocker
Steg för steg
Det här receptet räcker till 10 våfflor.
Vispa jästen i mjölken och låt den vila på en varm plats i 10 minuter.
Fäst sikten/vågen på köksmaskinen. Sikta mjöl, salt och vaniljsocker i skålen på hastighet 2.
Tillsätt ägg och mjukt smör till de torra ingredienserna och blanda med degkroken på hastighet 2 tills degen blir mjuk och spänstig. Täck skålen med en ren kökshandduk och låt degen jäsa på en varm plats i 30 minuter. Degen ska jäsa ungefär en fjärdedel av sin ursprungliga storlek.
Tillsätt pärlsockret i den jästa degen och vispa kort på hastighet 1 tills sockret har blandats ner. Dela degen i tio lika delar och forma varje del till en boll. Strö över florsocker.
Lägg våfflorna i ett förvärmt och smort våffeljärn och grädda på medelhög värme i ca 4 minuter tills de är gyllenbruna och karamelliserade.