Skip the navigation

Sockervåfflor

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sugarwaffles_thumbnail.jpg

De här kladdiga våfflorna smakar bäst färska och varma.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser30min
Tillagning40min

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

85 ml

mjölk, ljummen

8 g

torrjäst

225 g

vetemjöl

1 tsk

salt

15 g

vaniljsocker

100 g

mjukt smör

100 g

pärlsocker

75 g

florsocker

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 10 våfflor.

  2. Vispa jästen i mjölken och låt den vila på en varm plats i 10 minuter.

  3. Fäst sikten/vågen på köksmaskinen. Sikta mjöl, salt och vaniljsocker i skålen på hastighet 2.

  4. Tillsätt ägg och mjukt smör till de torra ingredienserna och blanda med degkroken på hastighet 2 tills degen blir mjuk och spänstig. Täck skålen med en ren kökshandduk och låt degen jäsa på en varm plats i 30 minuter. Degen ska jäsa ungefär en fjärdedel av sin ursprungliga storlek.

  5. Tillsätt pärlsockret i den jästa degen och vispa kort på hastighet 1 tills sockret har blandats ner. Dela degen i tio lika delar och forma varje del till en boll. Strö över florsocker.

  6. Lägg våfflorna i ett förvärmt och smort våffeljärn och grädda på medelhög värme i ca 4 minuter tills de är gyllenbruna och karamelliserade.