Skip the navigation

Sockerkaka med vallmofrön och rödbetsglasyr

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Bundt poppyseed cake with beetroot glazing

Denna överraskande sockerkaka är lika god som den är fin!

Duration
Totalt1h5
Förberedelser20min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

220 g

smör, rumsvarmt

250 g

strösocker

3

ägg, vispade

350 g

självjäsande mjöl, siktat

2 tsk

bakpulver

190 g

gräddfil

2 msk

mjölk

2 msk

vallmofrön

3 msk

rårörsocker

200 g

florsocker, siktat

2-3 msk

rödbetsjuice, ekologisk

Steg för steg

  1. Lägg rumsvarmt smör och strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandare och vispa på hastighet 6 tills du får en lätt och luftig smet.

  2. Tillsätt vispade ägg, siktat självjäsande mjöl och bakpulver. Blanda en kort stund på hastighet 1 tills allt är blandat.

  3. Tillsätt gräddfil, mjölk och vallmofrön och blanda på hastighet 1 tills de nätt och jämt har blandats ihop.

  4. Smörj en sockerkaksform väl med baksprej. Använd en pensel för att smörja alla veck. Strö rårörsocker över baksprejen. Detta förhindrar att kakan fastnar i kakformen och gör att kakan lätt glider ut ur formen. Häll kaksmeten i den förberedda formen och jämna till toppen. Grädda i 40-45 minuter i en förvärmd ugn på 170°C. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen i 10 minuter. Vänd kakformen upp och ner på ett galler med bakplåtspapper och låt kakan glida ut. Låt svalna helt på gallret.

  5. Tillsätt florsocker i skålen till köksmaskinen med vispen. Tillsätt 2 msk rödbetsjuice. Vispa på hastighet 4 tills glasyren är slät men fortfarande tjock. Om glasyren är för torr tillsätter du mer rödbetsjuice. Om glasyren är för lös tillsätter du lite extra florsocker. Häll glasyren över den svalnade kakan.