Skip the navigation

Sockerkaka med mascarponeglasyr

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sponge cake with mascarpone frosting

Denna sockerkaka med mascarponeglasyr väcker garanterat uppmärksamhet på festen.

Duration
Totalt50min
Förberedelser20min
Tillagning30min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

300 g

smör, rumsvarmt

300 g

strösocker

6

ägg, vispade

300 g

självjäsande mjöl, siktat

1,5 tsk

bakpulver

160 g

mascarponeost

160 ml

vispgrädde

50 g

florsocker

300 g

hallon

4

maränger

5

ätbara blommor

Steg för steg

  1. Lägg rumsvarmt smör och strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandare och vispa på hastighet 6 tills du får en lätt och luftig smet.

  2. Fäst stänkskyddet på skålen till köksmaskinen. Tillsätt vispade ägg, siktat självjäsande mjöl och bakpulver. Blanda en kort stund på hastighet 4 tills allt är blandat.

  3. Smörj botten på två 20 cm runda kakformar och lägg i bakplåtspapper. Fördela smeten mellan de förberedda kakformarna och jämna till toppen.

  4. Grädda i 25-30 minuter i en förvärmd ugn på 180°C. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen i 10 minuter. Ta ur kakorna ur formarna och lägg dem på ett bakgaller. Låt svalna helt.

  5. Lägg mascarponeost, vispgrädde och florsocker i skålen till köksmaskinen med visp. Vispa på hastighet 4 tills glasyren är slät och styva toppar formas. Bred ut mascarponeglasyren över den ena sockerkakan och toppa med hallon. Bred ut mascarponeglasyren över den andra sockerkakan och lägg den ovanpå den första. Avsluta med frukt, maränger och ätbara blommor.