Skip the navigation

Sockerfri sylt

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sugarfreejam_thumbnail.jpg

Njut av en läcker bärsylt utan socker. Chiafrön gör att sylten blir tjock när den kyls.

Duration
Totalt20min
Förberedelser5min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

500 g

bär, färska eller frysta

1/2

citron

50 g

chiafrön

Steg för steg

  1. Lägg bären och den färska citronsaften i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter.

  2. Sänk värmen och låt det sjuda. Tillsätt chiafröna. Koka i 10 minuter. Lägg i skålen till köksmaskinen med degblandare monterad. Blanda på hastighet 1 tills det inte finns några stora bitar kvar.

  3. Fyll de steriliserade burkarna till kanten med syltblandningen. Fäst locket och vänd brukarna upp och ned tills de svalnat helt.

  4. När sylten har svalnat kan du förvara burkarna stående. Servera till rostat bröd, yoghurt eller havregrynsgröt.