Smulpaj med hallon och aepple
Den här läckra smulpajen med hallon och äpple är en smarrig efterrätt.
Smulpaj med hallon och aepple
Den här läckra smulpajen med hallon och äpple är en smarrig efterrätt.
Redskap
Ingredienser
2 gröna äpplen
60 g hallon
25 g farinsocker
65 g vetemjöl
50 g strösocker
55 g smör
Steg för steg
Skala och kärna äpplena och skär dem i fyrkanter. Lägg äpplena i en ungssäker form.
Tillsätt hallon och strö ljusbrunt socker över frukten. Blanda tills frukten är täckt.
Tillsätt vetemjöl, strösocker och smör i en skål till köksmaskinen med flatblandare.
Blanda tills smöret blandas i och smeten börjar bli klumpig.
Strö smulorna över frukten.
Grädda i ca 35 minuter i en 180°C uppvärmd ugn tills smulpajen är gyllenbrun. Servera med glass eller vispad grädde.