Skip the navigation

Smulbars med tre bär

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
3berrycrumble_wallpaper.jpg

En söt och fruktig godbit efter måltiden – eller när du vill.

Duration
Totalt45min
Förberedelser20min
Tillagning25min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

300 g

mjöl

130 g

socker

1/2 tsk

havssalt

225 + 15 g

kallt smör

45 g

havregryn

55 g

mandlar skurna på längden

45 g

farinsocker

65 g

färska/frysta hallon

55 g

färska/frysta blåbär

50 g

färska/frysta jordgubbar

120 ml

hallonsylt

15 ml

citronsaft

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 190 °C. Täck en bakform på 33 x 23 cm med bakplåtspapper.

  2. Fäst universalkniven på matberedaren och mät upp mjöl, socker och salt i arbetsskålen. Pulsera 2–3 gånger för att blanda. Tillsätt 225 g smör till mjölblandningen och pulsera 5–6 gånger tills blandningen liknar grov sand. Ta bort 55 g av blandningen och ställ den åt sidan.

  3. Lägg tillbaka 15 g av smörmjölsblandningen i arbetsskålen medan skorpan gräddas. Tillsätt havregryn, mandel och farinsocker och pulsera 2 till 3 gånger. Tillsätt de resterande 2 matskedarna kallt smör och pulsera 2 till 3 gånger tills smulorna är stora som ärtor. Överför till skålen och förvara i kylskåp tills den är klar att användas.

  4. Lägg bär, hallonsylt och citronsaft i arbetsskålen. Pulsera 3 till 4 gånger för att mosa lätt och fördela sedan bärblandningen jämnt över den varma skorpan. Nyp ihop en del av smultoppingen för att göra några större bitar och strö över lagret av bär. Sätt tillbaka i ugnen och grädda i 20 till 25 minuter tills den bubblar och är gyllenbrun.

  5. Låt svalna helt innan du skär i fyrkanter.