Skip the navigation

Smör

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
butter thumbnail

Finns det något som inte smakar bättre med en rejäl klick smör? Här är din guide till att göra eget smör.

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1 l

vispgrädde

Steg för steg

  1. Häll grädden i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Täck skålen med stänkskyddet. Börja blanda på hastighet 1 och öka långsamt till hastighet 8 tills blandningen ser ut att ha ystat sig. När smöret har separerats helt från mjölken häller du av vätskan över ett durkslag. Den kvarvarande vätskan är kärnmjölk och kan förvaras i kylskåpet för att användas i matlagning och bakning.

  2. Fyll en skål med iskallt vatten och pressa försiktigt och massera smöret för att få bort eventuella vätskefyllda fickor. Häll ut vattnet när det blir vitt och upprepa de sista stegen tills vattnet är klart.

  3. Lägg smöret i en smörlåda och förvara det i kylen i upp till 2 veckor.