Skip the navigation

Scones

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Scones

Duration
Totalt30min
Förberedelser15min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

450 g

vetemjöl

75 g

strösocker

1 tsk

salt

100 g

tärnat smör

150 ml

mjölk

2 msk

mjölk

Steg för steg

  1. Tillsätt mjöl, strösocker, salt och smör i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  2. Blanda på hastighet 1 tills alla ingredienser är blandade och smöret är uppdelat i ärtstora klumpar.

  3. Stäng av köksmaskinen och tillsätt mjölken. Blanda på hastighet 1 tills degen är blandad.

  4. Häll degen på en mjölad yta och knåda 6–10 gånger. Klappa på degen tills den är cirka 4 cm tjock.

  5. Doppa ett sconesmått i mjöl, skär ut sconesen och lägg dem på en bakpappersklädd bakplåt. Knåda ihop degresterna och skär upp resten av sconesen.

  6. Pensla sconesen med lite mjölk och grädda dem i 15 minuter (eller tills de är gyllenbruna) i en ugn som är förvärmd till 200 °C.

  7. Dela sconesen på mitten med en brödkniv och bred på dina favoritpålägg.