Sauterad rödkål
Den här sauterade rödkålen passar bra som färgglatt och smakrikt tillbehör.
Sauterad rödkål
Den här sauterade rödkålen passar bra som färgglatt och smakrikt tillbehör.
Redskap
Ingredienser
1 äpple
1 lök
420 g rödkål
60 ml äppelcidervinäger
3 msk farinsocker
80 ml+extra if needed vatten
1/8 tsk mald kryddnejlika
1/4 tsk salt
1/4 tsk peppar
Steg för steg
Skala äpplet och löken.
Fäst foodprocessordelen med tärningsskivan på köksmaskinen. Kör äpplet och löken i den på hastighet 4.
Byt ut tärningsskivan mot rivningsskivan. Riv rödkålen på hastighet 4.
Blanda alla ingredienser i en stor gryta.
Låt koka upp och sänk sedan värmen till sjudande och täck med grytlocket.
Koka i 60 minuter under lock och rör om var 15:e minut. Tillsätt mer vatten vid behov.