Skip the navigation

Ryska munkar

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Russian donuts

Duration
Totalt1h44
Förberedelser1h40
Tillagning4min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

250 ml

vatten, ljummet

100 ml

mjölk, ljummen

50 g

strösocker

25 g

jäst

30 ml

neutral olja

1

ägg

500 g

mjöl

1 tsk

salt

250 g

vaniljsås

25 g

florsocker

Steg för steg

  1. Tillsätt vatten, mjölk, socker, jäst, neutral olja, ägg, mjöl och salt i skålen på köksmaskinen med degkrok. Blanda på hastighet 1 i fem minuter tills du får en smidig och klibbig deg. Låt den vila på en varm plats i en timme.

  2. Tryck ner degen, lägg ut den på en mjölad yta och skär ut degbitar med en diameter på ca 12 cm. Låt vila i tio minuter.

  3. Lägg en klick vaniljsås på varje degbit. Gör en boll genom att föra ihop degens sidor och klämma ihop dem.

  4. Sänk ned munkarna med en hålslev i en gryta med frityrolja uppvärmd till 180°C. Fritera i fyra minuter och vänd munkarna då och då. Ta upp dem när alla sidor är gyllenbruna.

  5. Servera med siktat florsocker.