Rulltårta
En imponerande rulltårta som inte är så svår att göra som den ser ut.
Redskap
Ingredienser
Portioner
5
ägg
1/4 tsk
salt
1/2 tsk
vaniljextrakt
120 g
strösocker
1/2 tsk
ättika
85 g
mjöl
1 tsk
bakpulver
50 ml
mjölk
50 g
olja
6 msk
sylt
Steg för steg
Tillsätt äggulor, salt, vaniljextrakt och 50 g socker i skålen på en köksmaskin och fäst ballongvispen. Mixa på hastighet 10 tills blandningen är ljus.
Vispa äggvitorna i en annan skål tills de skummar, tillsätt ättika och strö långsamt i det återstående strösockret.
Vänd försiktigt ned äggvitorna i äggulorna tills de är ordentligt blandade.
Blanda mjöl, bakpulver, mjölk och olja i en liten skål. Häll ned det i äggblandningen och vänd försiktigt tills de blandats in.
Häll smeten i en klädd bakform på ca 33 x 22 cm. Jämna ut smeten med baksidan av en sked. Grädda 30 minuter i 170 °C.
Ta genast den gräddade tårtan från bakplåten och dra av bakplåtspappret. Om det behövs skär du av kanterna på tårtan så att du får perfekt raka linjer. Bred sylt över tårtan och rulla ihop den hårt. Förvara i kylskåpet tills du är redo att servera.
Dekorera med smörkräm, färska blommor och färsk frukt efter behag.