Skip the navigation

Dipp med rostad vitlök, spenat, citron och cashewnötter

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
roastedgarliccashewdip_wallpaper.jpg

Nötig vitlöksdipp som inte gör dig besviken och passar bra till bröd och grönsaker.

Duration
Totalt1h
Förberedelser20min
Tillagning40min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1

hel vitlök

200 g

råa cashewnötter

100 g

babyspenat, blad

2 msk

citronsaft

1 tsk

havssalt

60 ml

olivolja

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 190 °C och linda in vitlöken i folie. Lägg på en bakplåt och grädda i 35 till 40 minuter eller tills det mjuknat. Ta bort och låt svalna helt.

  2. Fäst universalkniven på matberedaren. Skär av toppen av vitlöken och pressa ut den rostade vitlöken i arbetsskålen. Lägg till hälften av cashewnötterna. Bearbeta på låg hastighet tills de blivit grovhackade. Tillsätt spenat och bearbeta på låg hastighet tills allt är finhackat. Skrapa ner blandningen på arbetsskålens sidor.

  3. Tillsätt basilika och bearbeta på låg hastighet tills blandningen börjar att bli en smet. Tillsätt citronsaft, salt och olja genom matningsröret i en stadig ström på fortsatt låg hastighet. Bearbeta tills blandningen är väl blandad. Tillsätt resterande cashewnötter och pulsera 4 till 5 gånger eller tills de är grovhackade och dippen har tjocknat.

  4. Överför blandningen till en serveringsskål och servera med färska grönsaksstavar eller grillat flatbread.