Rostad tomatsoppa
Smakfull soppa som smakar som sommar i en skål.
Redskap
Ingredienser
Portioner
3
roma tomater
1
silver lök
2 klyftor
vitlök
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
600 ml
grönsaksbuljong
en näve
basilikablad
ett stänk
olivolja, som garnering
Steg för steg
Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Skär tomaterna på längden och lägg dem på plåten.
Skala och grovhacka löken. Lägg bitarna mellan tomaterna.
Skala vitlöken och lägg den på plåten.
Ringla olivolja över grönsakerna och krydda med salt och peppar. Rosta grönsakerna i 30 minuter i en 200°C varm ugn.
Häll grönsaksbuljongen i mixerns kanna. Tillsätt grönsakerna. Sätt mixern på soppställningen och koka tills programmet är klart.
Häll upp soppan i skålar och avsluta med en gnutta olivolja och några färska basilikablad.