Redskap
Ingredienser
960 ml grönsaksbuljong
88 g tätt packade soltorkade tomater (mjuka eller förvarade i olja; häll bort överflödig olja)
20 g hackad grön lök (vita och gröna delar)
2 medelstora färska urkärnade dadlar
1 medelstor vitlöksklyfta (1 tesked hackad)
1 tsk havssalt
1/4 tsk rökt paprika
1/8 tsk röda chiliflingor
300 g delade färska tomater
1 msk färsk citronsaft, till serveringen
425 g kokta kikärtor, sköljda och avrunna
70 g finhackad bladpersilja, lite extra till serveringen
Steg för steg
Till buljongen: häll i soltorkade tomater, grönlök, urkärnade dadlar, vitlök, salt, rökt paprika och röda paprikaflakes i din KitchenAid® Power Plus® Blender.
Sätt på locket och ställ in blendern på Adapti-Blend™ Sopp-programmet.
Blanda tills maskinen stängs av.
Alternativt, blanda i cirka 5 minuter, börja med hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 10.
Tillsätt de färska tomaterna och citronjuice, sätt på locket och mixa med variabel hastighet i 3 till 5 sekunder tills tomaterna bara är lite sönderdelade.
Lägg till kikärterna och persiljan och låt soppen stå med locket på i 1 minut för att värma upp bönorna.
Soppan kommer att vara varm när den kommer ut från blendern.
Häll i skålar, och njut omedelbart, toppad med lite hackad persilja.
För en vackrare servering är det bättre att först hälla soppan i en gryta, och sedan hälla upp den därifrån för att få en jämn fördelning av vätskan och kikärterna etc.