Risotto med butternutpumpa
Smakrik och värmande risotto med butternutpumpa som hela familjen gillar.
Ingredienser
1,5 msk olivolja
1/4 butternutpumpa
50 g chorizo
1/2 röd chili
1/2 lök
1/2 vitlöksklyfta
250 g risottoris
75 ml vitt vin
750 ml grönsaksbuljong
1/2 msk smör
5 blad salvia
1/2 svartpeppar
1/2 tsk salt
Steg för steg
Värm ugnen till 200 °C. Skala och skär butternutpumpan i bitar.
Lägg butternutpumpan på en plåt med bakplåtspapper, ringla två matskedar olivolja över bitarna och grädda i ugnen i 20 minuter tills de är mjuka.
Skiva chorizo och stek den med en msk olivolja i en stor, djup kastrull. Plocka bort chorizon men behåll så mycket fett som möjligt i kastrullen.
Skala lök och vitlök och finhacka dem. Lägg dem i kastrullen med chorizofettet och stek dem i tre minuter. Tillsätt risottoriset.
Häll i vinet och låt det absorberas helt av riset. Låt risotton sjuda och tillsätt 150 ml grönsaksbuljong åt gången. Rör om med jämna mellanrum och se till att all vätska har absorberats innan du tillsätter mer.
Lägg butternutpumpan i matberedaren när den har svalnat och använd universalbladet i rostfritt stål. Blanda på hastighet 2 tills blandningen är jämn men det fortfarande finns bitar i den.
Rör ner butternut squash, chorizo, smör, pinjenötter och salvia i riset. Smaka av med salt och peppar.