emeagif
Skip the navigation

Risotto med butternutpumpa

KitchenAid Chef

Smakrik och värmande risotto med butternutpumpa som hela familjen gillar.

Import-Recipe - Butternut risotto

Risotto med butternutpumpa

KitchenAid Chef

Smakrik och värmande risotto med butternutpumpa som hela familjen gillar.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
20min
Tillagning
45min
Totalt
1h5
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

1,5 msk olivolja

1/4 butternutpumpa

50 g chorizo

1/2 röd chili

1/2 lök

1/2 vitlöksklyfta

250 g risottoris

75 ml vitt vin

750 ml grönsaksbuljong

1/2 msk smör

5 blad salvia

1/2 svartpeppar

1/2 tsk salt

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 200 °C. Skala och skär butternutpumpan i bitar.

  2. Lägg butternutpumpan på en plåt med bakplåtspapper, ringla två matskedar olivolja över bitarna och grädda i ugnen i 20 minuter tills de är mjuka.

  3. Skiva chorizo och stek den med en msk olivolja i en stor, djup kastrull. Plocka bort chorizon men behåll så mycket fett som möjligt i kastrullen. 

  4. Skala lök och vitlök och finhacka dem. Lägg dem i kastrullen med chorizofettet och stek dem i tre minuter. Tillsätt risottoriset. 

  5. Häll i vinet och låt det absorberas helt av riset. Låt risotton sjuda och tillsätt 150 ml grönsaksbuljong åt gången. Rör om med jämna mellanrum och se till att all vätska har absorberats innan du tillsätter mer.

  6. Lägg butternutpumpan i matberedaren när den har svalnat och använd universalbladet i rostfritt stål. Blanda på hastighet 2 tills blandningen är jämn men det fortfarande finns bitar i den.

  7. Rör ner butternut squash, chorizo, smör, pinjenötter och salvia i riset. Smaka av med salt och peppar.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gör den personlig för mors dag!

Kostnadsfri glassmaskin (värde 1999 SEK) med köksmaskin – Artisan By You eller 5KSM60SPX