Skip the navigation

Ratatouille med korv och krämig tomatsås

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
ratatouillewithsausage_wallpaper.jpg

En klassiskt fransk rätt med en italiensk twist är (nästan) aldrig en dålig idé.

Duration
Totalt50min
Förberedelser30min
Tillagning20min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1/2

äggplanta

1

squash

1

sommarsquash

3

plommontomater

8

brysselkål

1

rödlök

5

vitlöksklyftor

10

sparris

2 msk

olivolja

450 g

italiensk korv

60 ml

vitt vin

450 ml

tomatsås

2 msk

oregano

1 tsk

röda chiliflingor

235 ml

matlagningsgrädde

170 g

strimlad mozarella

1/2 tsk

salt

1/2 tsk

malen svartpeppar

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 175 °C.

  2. Fäst svarvkniven på matberedaren och se till att locket sitter fast ordentligt. Kör enheten på hög hastighet och lägg aubergine, zucchini, sommarsquash, plommontomater och brysselkål i matningsröret. Använd mataren för att skiva alla grönsaker. Håll brysselkål separerade och ställ allt åt sidan.

  3. Använd rivningskniven för att riva mozzarellaost på låg hastighet och lägg sedan åt sidan.

  4. Hetta upp en traktörpanna, tillsätt korv, tillaga ordentligt och ta sedan bort från pannan.

  5. Tillsätt olivolja till traktörpannan. Tillsätt sedan tärnad rödlök och sparris, finhackad vitlök tillsammans med brysselkål och tillaga på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka, i cirka 5 till 7 minuter. Tillsätt korven till grönsakerna och tillsätt vin för att deglasera traktörpannan. Tillsätt tomatsås, grädde, basilika, oregano och röda chiliflingor och låt koka ner i cirka 15 minuter tills vätskan har minskat till ungefär hälften.

  6. Sätt ihop rätten genom att lägga den italienska korvblandningen i botten av en tung rund gryta. Börja utifrån och lägg aubergine, zucchini, sommarsquash och tomater i ett cirkulärt mönster över korvblandningen. Täck grönsakerna med ost och grädda i 20 minuter.