Ratatouille med korv och krämig tomatsås
En klassiskt fransk rätt med en italiensk twist är (nästan) aldrig en dålig idé.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1/2
äggplanta
1
squash
1
sommarsquash
3
plommontomater
8
brysselkål
1
rödlök
5
vitlöksklyftor
10
sparris
2 msk
olivolja
450 g
italiensk korv
60 ml
vitt vin
450 ml
tomatsås
2 msk
oregano
1 tsk
röda chiliflingor
235 ml
matlagningsgrädde
170 g
strimlad mozarella
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
malen svartpeppar
Steg för steg
Förvärm ugnen till 175 °C.
Fäst svarvkniven på matberedaren och se till att locket sitter fast ordentligt. Kör enheten på hög hastighet och lägg aubergine, zucchini, sommarsquash, plommontomater och brysselkål i matningsröret. Använd mataren för att skiva alla grönsaker. Håll brysselkål separerade och ställ allt åt sidan.
Använd rivningskniven för att riva mozzarellaost på låg hastighet och lägg sedan åt sidan.
Hetta upp en traktörpanna, tillsätt korv, tillaga ordentligt och ta sedan bort från pannan.
Tillsätt olivolja till traktörpannan. Tillsätt sedan tärnad rödlök och sparris, finhackad vitlök tillsammans med brysselkål och tillaga på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka, i cirka 5 till 7 minuter. Tillsätt korven till grönsakerna och tillsätt vin för att deglasera traktörpannan. Tillsätt tomatsås, grädde, basilika, oregano och röda chiliflingor och låt koka ner i cirka 15 minuter tills vätskan har minskat till ungefär hälften.
Sätt ihop rätten genom att lägga den italienska korvblandningen i botten av en tung rund gryta. Börja utifrån och lägg aubergine, zucchini, sommarsquash och tomater i ett cirkulärt mönster över korvblandningen. Täck grönsakerna med ost och grädda i 20 minuter.