Skip the navigation

Quiche med ruccola soltorkade tomater och prosciutto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Quiche with rocket, sun-dried tomatoes and prosciutto

En smakrik paj fylld med ruccola, soltorkade tomater och prosciutto.

Duration
Totalt1h35
Förberedelser50min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

200 g

vetemjöl

1/2 tsk

salt

100 g

smör, i kuber

40 ml

varmt vatten

6

ägg

60 ml

mjölk

50 ml

vispgrädde

80 g

prosciutto

20 g

ruccola

16

soltorkade tomater

1/2 tsk

salt

1/2 tsk

peppar

Steg för steg

  1. Häll mjöl, salt och smör i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 2 i ca 2 minuter. 

  2. När blandningen är grynig byter du ut flatblandaren mot degkroken. Tillsätt gradvis vattnet under knådning på hastighet 2. 

  3. När degen är halvslät formar du den med händerna till en boll, lindar in den i plastfolie och låter den ligga i kylskåpet i minst 30 minuter. 

  4. Kavla ut degen på en mjölad yta och vrid den hela tiden så att den inte fastnar på ytan. 

  5. Lägg degen i en 20 cm stor pajform och klipp bort överflödig deg med en sax. Förgrädda i 10 minuter i en ugn som är förvärmd till 210 °C.

  6. Häll ägg, mjölk och grädde i skålen till köksmaskinen med trådvispen monterad. Blanda på hastighet 2 tills alla ingredienser är blandade. 

  7. Fördela prosciutto, ruccola och soltorkade tomater över pajskalet. Häll över äggblandningen. Krydda med salt och peppar.

  8. Grädda pajen i 30–35 minuter på 180 °C.