Skip the navigation

Pumpabröd

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
pumpkinbread thumbnail

Njut av det här pumpabrödet med en klick färskost som en efterrätt, eller värm det i brödrosten för en utsökt frukost.

Duration
Totalt1h20
Förberedelser10min
Tillagning1h10

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

160 ml

neutral olja

3

ägg

170 g

strösocker

200 g

ljust farinsocker

1

vaniljstång

400 g

pumpapuré

300 g

vetemjöl

1 tsk

kanel

1 tsk

muskot

1/4 tsk

mald ingefära

1/8 tsk

mald kryddnejlika

1 tsk

salt

1 tsk

bakpulver

1/2 tsk

bikarbonat

Steg för steg

  1. Tillsätt olja, ägg, båda sockersorterna, fröna från vaniljstången och pumpapuré i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.

  2. Tillsätt mjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat. Blanda snabbt på hastighet 2 tills det precis har gått ihop. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 60–70 minuter i förvärmd ugn på 180 °C eller tills du kan känna med en provsticka utan att något fastnar på den. Låt svalna innan du skär upp och serverar.