Pumpabröd
Njut av det här pumpabrödet med en klick färskost som en efterrätt, eller värm det i brödrosten för en utsökt frukost.
Redskap
Ingredienser
Portioner
160 ml
neutral olja
3
ägg
170 g
strösocker
200 g
ljust farinsocker
1
vaniljstång
400 g
pumpapuré
300 g
vetemjöl
1 tsk
kanel
1 tsk
muskot
1/4 tsk
mald ingefära
1/8 tsk
mald kryddnejlika
1 tsk
salt
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
bikarbonat
Steg för steg
Tillsätt olja, ägg, båda sockersorterna, fröna från vaniljstången och pumpapuré i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.
Tillsätt mjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat. Blanda snabbt på hastighet 2 tills det precis har gått ihop. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 60–70 minuter i förvärmd ugn på 180 °C eller tills du kan känna med en provsticka utan att något fastnar på den. Låt svalna innan du skär upp och serverar.