Pumpa och ingefaerssoppa med apelsin
Krydda upp pumpasoppan för att få lite extra hetta under kalla vinterdagar.
Redskap
Ingredienser
Portioner
2
lökar
450 g
pumpa, skalad
2 msk
olivolja
2 cm
ingefära
1
vitlöksklyfta
1/2
chilipeppar
1
apelsin
1 l
grönsaksbuljong
Steg för steg
Skala och grovhacka löken och pumpan. Värm olivoljan i en stor kastrull och tillsätt de hackade grönsakerna. Stek i 10 minuter.
Strimla ingefäran, skala vitlöksklyftan och pressa apelsinen. Tillsätt ingefära, vitlöksklyfta, apelsinjuice, chilipeppar och grönsaksbuljong i kastrullen. Låt sjuda under lock i 25 minuter tills pumpan är mjuk.
Häll soppan i kannan till K400-blendern. Börja blanda soppan på hastighet 1 och öka till hastighet 5 tills soppan är sammetslen.
Toppa med färsk salvia och krutonger. Servera i en urgröpt rostad pumpa.