Skip the navigation

Pumpa och ingefaerssoppa med apelsin

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
pumpkingingerorangesoup_thumbnail.jpg

Krydda upp pumpasoppan för att få lite extra hetta under kalla vinterdagar.

Duration
Totalt45min
Förberedelser10min
Tillagning35min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

2

lökar

450 g

pumpa, skalad

2 msk

olivolja

2 cm

ingefära

1

vitlöksklyfta

1/2

chilipeppar

1

apelsin

1 l

grönsaksbuljong

Steg för steg

  1. Skala och grovhacka löken och pumpan. Värm olivoljan i en stor kastrull och tillsätt de hackade grönsakerna. Stek i 10 minuter.

  2. Strimla ingefäran, skala vitlöksklyftan och pressa apelsinen. Tillsätt ingefära, vitlöksklyfta, apelsinjuice, chilipeppar och grönsaksbuljong i kastrullen. Låt sjuda under lock i 25 minuter tills pumpan är mjuk.

  3. Häll soppan i kannan till K400-blendern. Börja blanda soppan på hastighet 1 och öka till hastighet 5 tills soppan är sammetslen.

  4. Toppa med färsk salvia och krutonger. Servera i en urgröpt rostad pumpa.