Skip the navigation

Pulled pork nachos

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
pulledporknachos_thumbnail.jpg

Pulled pork-nachos är en färggrann och smakrik rätt som passar perfekt att dela på sommaren!

Duration
Totalt5h25
Förberedelser25min
Tillagning5h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

80 g

paprikapulver

30 g

ljust farinsocker

10 g

strösocker

40 g

salt

20 g

svartpeppar

2 msk

lökpulver

2 msk

vitlökspulver

2 msk

malen spiskummin

1 msk

cayennepeppar

1 kg

fläskbog eller fläskkarré

150 g

tortillachips

80 g

rödlök

50 g

gräddfil

1

skivad avokado

50 g

skivad jalapeño

Steg för steg

  1. Pulled pork-rub: Blanda paprikapulver, ljust farinsocker, strösocker, salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, mald kummin och cayennepeppar i en skål.

  2. Täck fläskkarré eller fläskbog med rub. Förvärm ugnen till 135 °C, lägg köttet på en plåt och tillaga i ca 3 timmar tills det når en innertemperatur på 70 °C. Ta ut köttet ur ugnen. Spara köttjuicerna. Linda in köttet i aluminiumfolie ställ in det i ugnen igen. Tillaga i ytterligare 2 timmar tills köttet når en innertemperatur på 90 °C. Ta ut ur ugnen och låt köttet vila i 1 timme.

  3. Lägg köttet i skålen till köksmaskinen och sätt fast flatblandaren. Kör på hastighet 1 tills köttet har strimlats. Tillsätt köttjuicerna (eller tillsätt lite grillsås istället).

  4. Lägg tortillachipsen på tallriken. Skiva salladslök och strö det över chipsen. Tillsätt hackad koriander, rödlök, gräddfil, avokadoskivor och skivad jalapeño. Fördela en del av köttet över chipsen. Du kan förvara kött som blir över i kylen i 3 dagar kylen eller i upp till 6 månader i frysen.