Skip the navigation

Potatissallad

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Potato salad

Rejäl och jättegod potatissallad som kan avnjutas till lunch eller som tillbehör till grillat!

Duration
Totalt1h38
Förberedelser20min
Tillagning1h18

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

4

ägg

4

potatisar, medelstora

4

morötter

1

persiljerot

200 g

rotselleri

200 g

gröna ärtor, färska eller frysta

4

stora saltgurkor

2 msk

färsk persilja

Steg för steg

  1. Lägg ägg i en kastrull med kokande vatten och koka i 10 minuter. Ta ut äggen ur det varma vattnet och lägg försiktigt ner dem i iskallt vatten så att de svalnar, cirka 10 minuter. Torka och lägg åt sidan för att svalna helt.

  2. Skala inte grönsakerna. Lägg potatis i en kastrull med kallt, saltat vatten. Koka upp vattnet och sänk värmen till medellåg nivå. Täck kastrullen med lock och låt sjuda tills de är mjuka rakt igenom, ca 20-25 minuter. Överkoka inte potatisen, när gaffeln går att föra in i potatisen med minsta motstånd, är potatisen klar. Stjälp upp potatisen ur kastrullen och ställ åt sidan för att svalna.

  3. Lägg morötterna, persiljeroten och rotsellerin i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp. Koka i ca 30-40 minuter tills det går lätt att föra in en gaffel. Stjälp upp potatisen ur kastrullen och ställ åt sidan för att svalna.

  4. Lägg ärtorna i en kastrull med kokande vatten och låt koka i ca 3 minuter. Låt svalna.

  5. Skala äggen. Skala potatis, morötter, persiljerot och rotselleri. Skala saltgurkan.

  6. Montera en tärningsskiva på matberedaren och vrid hastigheten till 1. Tillsätt potatis, morötter, persiljerot, rotselleri, saltgurka och ägg i matningsröret för att tärna dem.

  7. Lägg de tärnade grönsakerna i en skål. Lägg ärtorna i skålen. Tillsätt hackad persilja.

  8. Blanda majonnäs, gräddfil, senap, salt och peppar i en liten skål. Lägg i grönsakerna och blanda.