Potatisplättar
Potatisplättar passar både som middagstillbehör till en stek och som mellanmål innan middagen.
Potatisplättar
Potatisplättar passar både som middagstillbehör till en stek och som mellanmål innan middagen.
Redskap
Ingredienser
2 stora potatisar
2 msk vetemjöl
1 silverlök
1 tsk salt
1 ägg
3 msk olivolja
Steg för steg
Tvätta och skala potatisen. Sätt i den vändbara skär-/rivsskivan (rivsidan) i foodprocessorn. Riv potatisen på hastighet 2.
Lägg potatisen i en skål med iskallt vatten för att ta bort stärkelsen. Låt ligga i 10 minuter.
Häll av vattnet från den rivna potatisen. Avlägsna överflödigt vatten genom att lägga potatisen i en duk och krama ut vattnet.
Strimla löken i foodprocessorn på hastighet 2. Tillsätt potatisen. Tillsätt mjöl, ägg och salt. Mixa tills allt har blandats väl.
Värm olivoljan i en stekpanna. Forma blandningen till biffar med händerna. Lägg dem i pannan med oljan och stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.