emeagif
Skip the navigation

Polska fyllda kåldolmar

KitchenAid Chef

Polska fyllda kåldolmar i tomatsås är en näringsrik och välsmakande rätt!

Import-Recipe - Polish Stuffed Cabbage Rolls

Polska fyllda kåldolmar

KitchenAid Chef

Polska fyllda kåldolmar i tomatsås är en näringsrik och välsmakande rätt!

Redskap

StandMixer
MeatGrinder
Förberedelser
25min
Tillagning
55min
Totalt
1h20
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

500 g fläskbog, tärnad och kyld

250 g basmatiris, kokt och kylt

6 stora savoykålblad

500 g passerade tomater

500 ml grönsaks- eller kycklingbuljong

1 tsk salt

1/2 tsk peppar

Steg för steg

  1. Fäst köttkvarnsdelen på köksmaskinen. Mal fläskbogen på hastighet 4.

  2. Montera flatblandaren på köksmaskinen. Blanda bogen med kokt ris, 1/2 tesked salt och 1/4 tesked peppar på hastighet 4. Om du vill smaka av kryddningen kan du göra en liten biff av köttblandningen och steka i en liten stekpanna så att du kan smaka av den.

  3. Förväll kålbladen i en stor gryta med kokande vatten tills de mjuknat. Om bladen har en tjock mittnerv kan du skära den tunnare med en liten kniv.

  4. Klappa bladen torra med kökshandduk. Dela upp köttblandningen i 6 delar. Forma delarna till avlånga köttbullar och slå in dem i kålbladen som du lindar hårt.

  5. Blanda buljongen med de passerade tomaterna i en kastrull. Krydda med 1/2 tesked salt och 1/4 tesked svartpeppar och lägg kåldolmarna tätt ihop i botten av kärlet. Koka upp på medelvärme, och lägg sedan på lock och småputtra på låg värme i cirka 45–60 minuter, tills kålen är mjuk. Rör inte om eller flytta kåldolmarna för mycket under tillagningsprocessen. Om det blir för mycket sås kan du öppna locket under kokningstiden så att lite av vätskan kan avdunsta.

  6. Tips! Garnera med hackad persilja eller dill och servera med potatismos.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gör den personlig för mors dag!

Kostnadsfri glassmaskin (värde 1999 SEK) med köksmaskin – Artisan By You eller 5KSM60SPX