Skip the navigation

Polska fyllda kåldolmar

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Polish Stuffed Cabbage Rolls

Polska fyllda kåldolmar i tomatsås är en näringsrik och välsmakande rätt!

Duration
Totalt1h20
Förberedelser25min
Tillagning55min

Redskap

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

500 g

fläskbog, tärnad och kyld

250 g

basmatiris, kokt och kylt

6

stora savoykålblad

500 g

passerade tomater

500 ml

grönsaks- eller kycklingbuljong

1 tsk

salt

1/2 tsk

peppar

Steg för steg

  1. Fäst köttkvarnsdelen på köksmaskinen. Mal fläskbogen på hastighet 4.

  2. Montera flatblandaren på köksmaskinen. Blanda bogen med kokt ris, 1/2 tesked salt och 1/4 tesked peppar på hastighet 4. Om du vill smaka av kryddningen kan du göra en liten biff av köttblandningen och steka i en liten stekpanna så att du kan smaka av den.

  3. Förväll kålbladen i en stor gryta med kokande vatten tills de mjuknat. Om bladen har en tjock mittnerv kan du skära den tunnare med en liten kniv.

  4. Klappa bladen torra med kökshandduk. Dela upp köttblandningen i 6 delar. Forma delarna till avlånga köttbullar och slå in dem i kålbladen som du lindar hårt.

  5. Blanda buljongen med de passerade tomaterna i en kastrull. Krydda med 1/2 tesked salt och 1/4 tesked svartpeppar och lägg kåldolmarna tätt ihop i botten av kärlet. Koka upp på medelvärme, och lägg sedan på lock och småputtra på låg värme i cirka 45–60 minuter, tills kålen är mjuk. Rör inte om eller flytta kåldolmarna för mycket under tillagningsprocessen. Om det blir för mycket sås kan du öppna locket under kokningstiden så att lite av vätskan kan avdunsta.

  6. Tips! Garnera med hackad persilja eller dill och servera med potatismos.