Skip the navigation

Pizzabotten på mandelmjöl

KitchenAid Chef

Lågkolhydratpizza på mandelmjöl som du kan avnjuta hemma.

Import-Recipe - Almond flour pizza crust

Pizzabotten på mandelmjöl

KitchenAid Chef

Lågkolhydratpizza på mandelmjöl som du kan avnjuta hemma.

Redskap

Blender
StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
10min
Totalt
25min
Portioner
4
Svårighet
Medel

Ingredienser

430 g mandlar, skållade

6 kvistar färsk timjan

50 ml olivolja

6 ägg

4 msk mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

100 g tomatsås

300 g mozzarella, strimlad

100 g pepperoni

Steg för steg

  1. Lägg mandlar och timjan i KitchenAid K400-blendern och blanda på hastighet 5 tills mandlarna har pulveriserats till ett mjöl.

  2. Häll olivolja och ägg i en skål till köksmaskinen och sätt fast ballongvispen. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Ställ åt sidan.

  3. Blanda mandelmjöl, mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en annan skål. Fäst flatblandaren på köksmaskinen och mixa på hastighet 4.

  4. Häll i olivoljeblandningen långsamt. Blanda tills det blir en deg. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan av degen med lite olivolja. Täck med ett andra bakplåtspapper.

  5. Kavla ut degen. Skär vid behov av kanterna och flytta över pizzan till en plåt. Grädda i 10 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C.

  6. Bred ut tomatsåsen på pizzan, strö över osten och avsluta med pepperonin. Grädda i 10 minuter på 180 °C tills osten börjar få färg.