Skip the navigation

Pistagepesto

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
PISTACHIO PESTO

En smaragdgrön nötig sås som huvudsakligen består av pistagenötter och persilja, med fräsch citrus och fyllig parmesanost.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

150 g

skalade naturella pistagenötter

35 g

persilja

2

vitlöksklyfta

1 tsk

fint havssalt

1 tsk

nymald peppar

180 ml

extra virgin olivolja

3 msk

färskpressad citronsaft

60 g

finriven parmesanost

Steg för steg

  1. Lägg pistagenötterna i blendern och pulsera till en konsistens som grov sand, cirka 10 sekunder.

  2. Lägg till bladen och de tunna stjälkarna från persiljan, vitlöksklyftor, salt, peppar, citronjuice, parmesanost och olivolja. Mixa på hastighet 2 tills peston är emulgerad, cirka 20 till 30 sekunder. Om du vill servera peston direkt häller du över den i en serveringsskål, men om du vill förvara den häller du över den i en behållare med ett tätt lock.

  3. Tips: Ta ut från kylskåpet 30 minuter före servering. Du kan förvara peston i kylskåpet i upp till 1 vecka, eller frysa den i upp till 1 månad.