Skip the navigation
Pesto på gul paprika

Pesto på gul paprika

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Yellow pepper pesto

Den här annorlunda peston är smakrik och väcker dina smaklökar.

Duration
Totalt55min
Förberedelser15min
Tillagning40min

Redskap

FOOD_PROCESSORFOOD_PROCESSOR

Ingredienser

Portioner

1

gul paprika

30 g

parmesanost

20 g

pinjenötter

50 ml

olivolja

1/2

vitlöksklyfta

1/2 tsk

salt

Steg för steg

  1. Skär de gula paprikorna i halvor och ta bort de vita stammarna och fröna. Skär paprikahalvorna i två delar.

  2. Lägg paprikorna på en bakplåt med bakplåtspapper och baka dem i 40 minuter i 200 °C tills skalen är skrynkliga och paprikorna har fått färg.

  3. Låt svalna och ta bort skalen. Ställ åt sidan.

  4. Lägg parmesanosten i foodprocessorn och kör tills osten är finriven.

  5. Tillsätt gula paprikor, pinjenötter, olivolja, vitlök och salt. Vrid till hastighet 2 och mixa till en pasta.

  6. Servera peston med pasta, på en smörgås eller som dipp.