Pesto på gul paprika
Den här annorlunda peston är smakrik och väcker dina smaklökar.
Pesto på gul paprika
Den här annorlunda peston är smakrik och väcker dina smaklökar.
Redskap
Ingredienser
1 gul paprika
30 g parmesanost
20 g pinjenötter
50 ml olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Steg för steg
Skär de gula paprikorna i halvor och ta bort de vita stammarna och fröna. Skär paprikahalvorna i två delar.
Lägg paprikorna på en bakplåt med bakplåtspapper och baka dem i 40 minuter i 200 °C tills skalen är skrynkliga och paprikorna har fått färg.
Låt svalna och ta bort skalen. Ställ åt sidan.
Lägg parmesanosten i foodprocessorn och kör tills osten är finriven.
Tillsätt gula paprikor, pinjenötter, olivolja, vitlök och salt. Vrid till hastighet 2 och mixa till en pasta.
Servera peston med pasta, på en smörgås eller som dipp.