Skip the navigation
Perfekt pizzadeg

Perfekt pizzadeg

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Perfect Pizza Dough

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

Duration
Totalt1h25
Förberedelser1h5
Tillagning20min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

500 g

mjöl typ 00

3 msk

olivolja

3,5 g

snabbjäst

1 tsk

socker

3/4 tsk

salt

300 ml

varmt vatten

200 g

mozzarella (torr)

150 g

tomatsås

10 blad

basilika

Steg för steg

  1. Häll varmt vatten i skålen till köksmaskinen. Strö ut jästen över vattnet. Blanda med en gaffel tills jästen är upplöst och skummar.

  2. Fäst degkroken på köksmaskinen. Lägg resten av ingredienserna i skålen. Blanda i 1 minut på hastighet 2 tills det blir en klibbig deg.

  3. Vrid till hastighet 2 och knåda i 8 minuter. Degen ska vara jämn och mjuk. Flytta över degen till en mjölad yta. Dela degen i två lika stora bitar.

  4. Forma varje del till en boll genom att försiktigt trycka upp mitten och nypa av undersidan. Lägg den på en mjölad yta och stänk över lite olivolja. Täck med en fuktig handduk och låt degen jäsa i 45 minuter.

  5. Ta upp degen och lägg den försiktigt över knogarna på båda händerna. Snurra degen och låt tyngdkraften sträcka ut den till en cirkel. Sträck ut degen mer på arbetsytan och tryck små gropar längst ut med fingertopparna så att du lämnar en kant på 1 cm.

  6. Bre ut tomatsås till kanten och pensla pizzans kanter med lite olivolja. Grädda på 200 °C i 10 minuter. Toppa pizzan med mozzarella och basilika och grädda igen i ytterligare 10 minuter.