Skip the navigation

Pepparkakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Christmas gingerbread cookies

Gör egna pepparkakor med vårt enkla recept.

Duration
Totalt25min
Förberedelser10min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

360 g

vetemjöl

1 tsk

bakpulver

1/2 tsk

salt

1 tsk

riven muskot

1 tsk

mald kryddnejlika

1 tsk

kanel

1 tsk

mald ingefära

225 g

smör, rumstempererat

300 g

mörkbrunt socker

1

ägg

kristyr till dekoration:

80 g

äggvitor, rumstempererade

1 tsk

citronjuice

225 g

florsocker

Steg för steg

  1. Gör så här: Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, bakpulver och kryddor i en skål på hastighet 4. Ställ åt sidan.

  2. Lägg smör och mörkbrunt socker i en separat skål till köksmaskinen. Montera flatblandaren och vispa på hastighet 4 tills färgen blir ljusare.

  3. Vrid hastighetskontrollen till 2. Tillsätt ägg och salt och skrapa ner alla oblandade ingredienser från skålens sidor med en gummispatel om det behövs.

  4. Blanda ingredienserna ordentligt. Tillsätt lite siktat mjöl i taget medan köksmaskinen är igång. Blanda tills det blir en deg.

  5. Lägg degen mellan två lager plastfolie. Kavla ut den så att den blir 0,5 cm tjock. Ställ in kylskåpet i 20 minuter.

  6. Ta ut den ur kylskåpet. Ta bort det översta lagret av plastfolie.

  7. Skär kakorna i önskade former med hjälp av kakformar. Lägg kakorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  8. Grädda 10–12 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C. Kakorna ska se torra ut men vara mjuka när du rör vid dem.

  9. Ta bort dem från bakplåten och låt svalna på trådställningen.

  10. Så här gör du kristyr: Lägg äggvitor i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 6 tills äggvitorna blir skummiga. Tillsätt citronjuice.

  11. Tillsätt florsockret gradvis tills önskad konsistens uppnås.