emeagif
Skip the navigation

Pekanpaj

KitchenAid Chef

Söt, nötfylld och underbart fyllig pekanpaj som dessutom är jätteenkel att tillaga.

Import-Recipe - Pecan pie

Pekanpaj

KitchenAid Chef

Söt, nötfylld och underbart fyllig pekanpaj som dessutom är jätteenkel att tillaga.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
50min
Totalt
1h
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

100 g smör, mjukt

70 g florsocker

2 tsk salt

3+1 ägg

175+5 g vetemjöl

10 g mandelmjöl

70 g smör, smält och avsvalnat

100 g farinsocker

80 ml lönnsirap

2 tsp vaniljextrakt

250 g pekannötter

Steg för steg

  1. Lägg det mjuka smöret i köksmaskinens skål, med flatblandaren av metall med silikonvinge monterad, och blanda på hastighet 4 i 3 minuter.

  2. Tillsätt florsocker och 1 tesked salt och blanda sedan på hastighet 4 i 2 minuter. När köksmaskinen fortfarande är igång tillsätter du 35 g ägg. Vrid hastighetskontrollen till 2 och tillsätt mjöl och mandelmjöl.

  3. Forma degen till en boll och vira in den i plastfolie. Ställ i kylen i 1 timme.

  4. Rulla ut degen på en mjölad yta och lägg den i en smord pajform. Förgrädda degen i 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 180 °C.

  5. Häll smält smör, brunsocker och 1 matsked mjöl i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda ingredienserna på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt lönnsirap, vaniljextrakt, salt och ägg. Blanda på hastighet 4 i 30 sekunder.

  6. Sprid jämnt ut pekannötterna inuti pajdegen. Häll över fyllningen och grädda i 30 minuter i en förvärmd ugn på 180 ºC.

  7. Strö lite salt över pajen före servering.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gör den personlig för mors dag!

Kostnadsfri glassmaskin (värde 1999 SEK) med köksmaskin – Artisan By You eller 5KSM60SPX