Pekanpaj
Söt, nötfylld och underbart fyllig pekanpaj som dessutom är jätteenkel att tillaga.
Pekanpaj
Söt, nötfylld och underbart fyllig pekanpaj som dessutom är jätteenkel att tillaga.
Redskap
Ingredienser
100 g smör, mjukt
70 g florsocker
2 tsk salt
3+1 ägg
175+5 g vetemjöl
10 g mandelmjöl
70 g smör, smält och avsvalnat
100 g farinsocker
80 ml lönnsirap
2 tsp vaniljextrakt
250 g pekannötter
Steg för steg
Lägg det mjuka smöret i köksmaskinens skål, med flatblandaren av metall med silikonvinge monterad, och blanda på hastighet 4 i 3 minuter.
Tillsätt florsocker och 1 tesked salt och blanda sedan på hastighet 4 i 2 minuter. När köksmaskinen fortfarande är igång tillsätter du 35 g ägg. Vrid hastighetskontrollen till 2 och tillsätt mjöl och mandelmjöl.
Forma degen till en boll och vira in den i plastfolie. Ställ i kylen i 1 timme.
Rulla ut degen på en mjölad yta och lägg den i en smord pajform. Förgrädda degen i 20 minuter i en föruppvärmd ugn på 180 °C.
Häll smält smör, brunsocker och 1 matsked mjöl i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda ingredienserna på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt lönnsirap, vaniljextrakt, salt och ägg. Blanda på hastighet 4 i 30 sekunder.
Sprid jämnt ut pekannötterna inuti pajdegen. Häll över fyllningen och grädda i 30 minuter i en förvärmd ugn på 180 ºC.
Strö lite salt över pajen före servering.