Skip the navigation

Pekannötssmör

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
pecanbutter_thumbnail.jpg

Det här fylliga, utsökta pekannötssmöret är enkelt att göra och kan användas varje dag som pålägg.

Duration
Totalt18min
Förberedelser10min
Tillagning8min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

300 g

pecannötter

1 tsk

vaniljextrakt

1 msk

lönnsirap

1 tsk

havssalt

1 msk

kakaopulver

Steg för steg

  1. Lägg pekannötterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 180 °C i en förvärmd ugn i 8 minuter. Låt svalna i 2 minuter och lägg dem i kannan till matberedaren.

  2. Ställ in matberedaren på hastighet 2 och mixa nötterna tills det blir ett grovt mjöl. Fortsätt med pulsfunktionen i ca 3 minuter tills blandningen förvandlas till ett krämigt nötsmör. Skrapa av sidorna om det behövs.

  3. Tillsätt vaniljextrakt, lönnsirap, havssalt och kakaopulver. Blanda ihop och lägg över i en lufttät behållare eller burk.