Skip the navigation

Pekannötssmör

KitchenAid Chef

Det här fylliga, utsökta pekannötssmöret är enkelt att göra och kan användas varje dag som pålägg.

pecanbutter_thumbnail.jpg

Pekannötssmör

KitchenAid Chef

Det här fylliga, utsökta pekannötssmöret är enkelt att göra och kan användas varje dag som pålägg.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
10min
Tillagning
8min
Totalt
18min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g pecannötter

1 tsk vaniljextrakt

1 msk lönnsirap

1 tsk havssalt

1 msk kakaopulver

Steg för steg

  1. Lägg pekannötterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 180 °C i en förvärmd ugn i 8 minuter. Låt svalna i 2 minuter och lägg dem i kannan till matberedaren.

  2. Ställ in matberedaren på hastighet 2 och mixa nötterna tills det blir ett grovt mjöl. Fortsätt med pulsfunktionen i ca 3 minuter tills blandningen förvandlas till ett krämigt nötsmör. Skrapa av sidorna om det behövs.

  3. Tillsätt vaniljextrakt, lönnsirap, havssalt och kakaopulver. Blanda ihop och lägg över i en lufttät behållare eller burk.