Pekannötssmör
Det här fylliga, utsökta pekannötssmöret är enkelt att göra och kan användas varje dag som pålägg.
Redskap
Ingredienser
300 g
pecannötter
1 tsk
vaniljextrakt
1 msk
lönnsirap
1 tsk
havssalt
1 msk
kakaopulver
Steg för steg
Lägg pekannötterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 180 °C i en förvärmd ugn i 8 minuter. Låt svalna i 2 minuter och lägg dem i kannan till matberedaren.
Ställ in matberedaren på hastighet 2 och mixa nötterna tills det blir ett grovt mjöl. Fortsätt med pulsfunktionen i ca 3 minuter tills blandningen förvandlas till ett krämigt nötsmör. Skrapa av sidorna om det behövs.
Tillsätt vaniljextrakt, lönnsirap, havssalt och kakaopulver. Blanda ihop och lägg över i en lufttät behållare eller burk.