Skip the navigation

Pastasås med butternut

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Butternut pasta sauce

Ett fantastiskt sätt att njuta av din pasta med denna sås som bara består av grönsaker.

Duration
Totalt30min
Förberedelser10min
Tillagning20min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

1

lök

2 klyftor

vitlök

1 msk

olivolja

1

butternut pumpa

1/2 tsk

svart peppar

1/2 tsk

salt

1 l

kyckling buljong

8 löv

fräsch salvia 

30 g

rostade hasselnötter, hackade

4 msk

parmesan, riven

Steg för steg

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Värm olivoljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i ca 5 minuter.

  2. Skala butternut squashen, ta bort fröna och skär den i små bitar.

  3. Lägg squash och kryddor i grytan.

  4. Koka squashen i 10 minuter, tillsätt buljongen tills grönsakerna är helt täckta.

  5. Låt sjuda och vänta tills buljongen har avdunstat till 2/3.

  6. Häll över i mixerkannan och mixa på hastighet 4 tills det är helt slätt.

  7. Koka valfri pasta och lägg den kokta pastan i såsen.

  8. Hacka salvia och hasselnötter. Strö dem över pastan. Toppa med lite riven parmesan.