Skip the navigation

Pasta nero

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
pastanero_thumbnail.jpg

Hitta nero di seppio i din lokala italienska butik eller på din lokala fiskmarknad och laga den här pastan med intensiv sälta.

Duration
Totalt55min
Förberedelser20min
Tillagning5min
Vila30min

Redskap

StandMixerStandMixer
PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters

Ingredienser

Portioner

200 g

mjöl

200 g

mannagryn

1/2 tsk

salt

4

ägg

1

äggula

8 g

nero di seppia (bläckfiskbläck för matlagning)

Steg för steg

  1. Häll mjöl, mannagryn och salt i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.

  2. Tillsätt ägg, äggula och nero di seppia i skålen. Byt ut flatblandaren mot degkroken. Vrid till hastighet 2 och knåda till smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.

  3. Fäst Kitchen Aid-pastavalsen på köksmaskinen. Ställ in justeringsvredet på 1. Dela degen i 8 bitar och platta till varje bit. Vrid köksmaskinen till hastighet 2. Mata in tillplattad deg i valsarna för att knåda. Pudra degplattorna med mjöl. Fäst spaghettiskäraren och mata in degplattorna för att skära till nudlarna.

  4. Koka den färska pastan i 5 minuter i kraftigt saltat kokande vatten.