Skip the navigation

Pasta alfredo med blomkål

KitchenAid Chef

Den här nyttiga versionen av den klassiska Alfredo-såsen kräver inte smör eller ost för att smaka precis lika gott som originalet.

caulifloweralfredo_thumbnail.jpg

Pasta alfredo med blomkål

KitchenAid Chef

Den här nyttiga versionen av den klassiska Alfredo-såsen kräver inte smör eller ost för att smaka precis lika gott som originalet.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
15min
Tillagning
25min
Totalt
40min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

400 g blomkål

2 lökar

4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

100 ml grönsaksbuljong

100 ml vegansk matlagningsgrädde

2 tsk salt

2 tsk peppar

1 tsk muskot

4 msk näringsjäst

2 msk färsk persilja, hackad

Steg för steg

  1. Skär blomkålen i små buketter och ånga i 15 minuter tills det går att sticka en gaffel i dem.

  2. Skala och tärna lökarna och vitlöksklyftorna. Värm upp olivoljan och stek löken tills det börjar dofta. Ställ åt sidan.

  3. Tillsätt blomkål, stekt lök, grönsaksbuljong, vegansk matlagningsgrädde, kryddor och näringsjäst i kannan till matberedaren. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt.

  4. Häll såsen i en djup kastrull med kokt pasta och vänd runt för att värma upp såsen. Strö över persilja och servera.