Skip the navigation

Pasta alfredo med blomkål

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
caulifloweralfredo_thumbnail.jpg

Den här nyttiga versionen av den klassiska Alfredo-såsen kräver inte smör eller ost för att smaka precis lika gott som originalet.

Duration
Totalt40min
Förberedelser15min
Tillagning25min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

400 g

blomkål

2

lökar

4

vitlöksklyftor

2 msk

olivolja

100 ml

grönsaksbuljong

100 ml

vegansk matlagningsgrädde

2 tsk

salt

2 tsk

peppar

1 tsk

muskot

4 msk

näringsjäst

2 msk

färsk persilja, hackad

Steg för steg

  1. Skär blomkålen i små buketter och ånga i 15 minuter tills det går att sticka en gaffel i dem.

  2. Skala och tärna lökarna och vitlöksklyftorna. Värm upp olivoljan och stek löken tills det börjar dofta. Ställ åt sidan.

  3. Tillsätt blomkål, stekt lök, grönsaksbuljong, vegansk matlagningsgrädde, kryddor och näringsjäst i kannan till matberedaren. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt.

  4. Häll såsen i en djup kastrull med kokt pasta och vänd runt för att värma upp såsen. Strö över persilja och servera.