Pasta alfredo med blomkål
Den här nyttiga versionen av den klassiska Alfredo-såsen kräver inte smör eller ost för att smaka precis lika gott som originalet.
Redskap
Ingredienser
400 g
blomkål
2
lökar
4
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
100 ml
grönsaksbuljong
100 ml
vegansk matlagningsgrädde
2 tsk
salt
2 tsk
peppar
1 tsk
muskot
4 msk
näringsjäst
2 msk
färsk persilja, hackad
Steg för steg
Skär blomkålen i små buketter och ånga i 15 minuter tills det går att sticka en gaffel i dem.
Skala och tärna lökarna och vitlöksklyftorna. Värm upp olivoljan och stek löken tills det börjar dofta. Ställ åt sidan.
Tillsätt blomkål, stekt lök, grönsaksbuljong, vegansk matlagningsgrädde, kryddor och näringsjäst i kannan till matberedaren. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt.
Häll såsen i en djup kastrull med kokt pasta och vänd runt för att värma upp såsen. Strö över persilja och servera.