Pasta alfredo med blomkål
Den här nyttiga versionen av den klassiska Alfredo-såsen kräver inte smör eller ost för att smaka precis lika gott som originalet.
Pasta alfredo med blomkål
Den här nyttiga versionen av den klassiska Alfredo-såsen kräver inte smör eller ost för att smaka precis lika gott som originalet.
Redskap
Ingredienser
400 g blomkål
2 lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
100 ml grönsaksbuljong
100 ml vegansk matlagningsgrädde
2 tsk salt
2 tsk peppar
1 tsk muskot
4 msk näringsjäst
2 msk färsk persilja, hackad
Steg för steg
Skär blomkålen i små buketter och ånga i 15 minuter tills det går att sticka en gaffel i dem.
Skala och tärna lökarna och vitlöksklyftorna. Värm upp olivoljan och stek löken tills det börjar dofta. Ställ åt sidan.
Tillsätt blomkål, stekt lök, grönsaksbuljong, vegansk matlagningsgrädde, kryddor och näringsjäst i kannan till matberedaren. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt.
Häll såsen i en djup kastrull med kokt pasta och vänd runt för att värma upp såsen. Strö över persilja och servera.