Pain aux graines
Detta rustika bröd med frön är fullt av smak men ändå så enkelt att göra.
Redskap
Ingredienser
Portioner
12 g
snabbjäst
360 ml
varmt vatten vid 35 °C
350 g
vetemjöl
180 g
fullkornsmjöl
1,5 tsk
salt
50 g
solrosfrön
50 g
linfrö
50 g
sesamfrön
50 g
vallmofrö
Steg för steg
Tillsätt varmt vatten och jäst i en skål och låt stå i 10 minuter.
Tillsätt mjöl och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok. Lägg 1 matsked blandade frön åt sidan att toppa brödet med och tillsätt resten i skålen.
Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt jästvattnet. Knåda brödet på hastighet 2 i 10 minuter. Täck en brödform med bakplåtspapper. Lägg degen i brödformen. Pensla ovansidan med lite vatten och strö fröna på degen. Täck brödformen med en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i ca 90 minuter.
Värm ugnen till 180 °C. Ställ en skål med vatten på det nedre ugnsgallret för att det ska bli en skorpa på brödet. Ställ brödformen i ugnen och grädda i ca 40–45 minuter. Låt svalna innan du skär upp och serverar.