Skip the navigation

Pain aux graines

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
painauxgraines thumbnail

Detta rustika bröd med frön är fullt av smak men ändå så enkelt att göra.

Duration
Totalt2h40
Förberedelser25min
Tillagning45min
Vila1h30

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

12 g

snabbjäst

360 ml

varmt vatten vid 35 °C

350 g

vetemjöl

180 g

fullkornsmjöl

1,5 tsk

salt

50 g

solrosfrön

50 g

linfrö

50 g

sesamfrön

50 g

vallmofrö

Steg för steg

  1. Tillsätt varmt vatten och jäst i en skål och låt stå i 10 minuter.

  2. Tillsätt mjöl och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok. Lägg 1 matsked blandade frön åt sidan att toppa brödet med och tillsätt resten i skålen.

  3. Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt jästvattnet. Knåda brödet på hastighet 2 i 10 minuter. Täck en brödform med bakplåtspapper. Lägg degen i brödformen. Pensla ovansidan med lite vatten och strö fröna på degen. Täck brödformen med en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i ca 90 minuter.

  4. Värm ugnen till 180 °C. Ställ en skål med vatten på det nedre ugnsgallret för att det ska bli en skorpa på brödet. Ställ brödformen i ugnen och grädda i ca 40–45 minuter. Låt svalna innan du skär upp och serverar.