Skip the navigation

Pain au lait

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pain au lait

Duration
Totalt1h40
Förberedelser1h30
Tillagning10min

Redskap

BreadBowlBreadBowl
StandMixerStandMixer

Ingredienser

225 ml

mjölk, ljummen

35 g

färsk jäst

500 g

vetemjöl

2

äggulor

50 g

strösocker

10 g

salt

80 g

rumstempererat smör

Steg för steg

  1. Rör ihop mjölk och jäst. Ställ åt sidan i 10 minuter tills små bubblor syns på ytan.

  2. Tillsätt mjöl, äggulor, salt, socker, smör och jästblandningen i köksmaskinens brödskål med degkrok.

  3. Blanda på hastighet 1 tills en smidig, slät och klibbig deg formas. Forma till en boll och lägg tillbaka i bakskålen, täck med locket och låt vila tills den fördubblats i storlek.

  4. Tryck ned degen och dela den i 14 lika stora delar. Forma varje degbit och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Täck med en handduk och låt vila i ungefär 15 minuter.

  5. Tryck ned varje rulle och forma till en boll. Lägg dem på bakplåten med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.

  6. Pensla brödet med uppvispat ägg (1 äggula + 2 matskedar mjölk) och grädda i 10 minuter i en 230°C förvärmd ugn.