Skip the navigation

Päronclafoutis

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
PEAR CLAFOUTI

En traditionell clafoutis görs med färska körsbär, men här gör vi en variant med fasta men mogna päron som skärs i tunna klyftor och blandas med en matsked päronbrandy (valfritt).

Duration
Totalt55min
Förberedelser15min
Tillagning40min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

att smörja formen med

rumsvarmt smör

2

päron (Anjou eller Comice)

päronbrandy (valfritt)

30 g

florsocker

30 g

vetemjöl

1/2 tsk

fint havssalt

3

stora ägg

180 ml

vispgrädde

1/2 tsk

äkta vaniljextrakt

att strö över

strösocker

Steg för steg

  1. Placera ett galler i mitten av ugnen och värm ugnen till 160 °C. Smörj en pajform som är 22 cm i diameter med rumsvarmt smör. Ställ åt sidan.

  2. Skala päronen. Halvera päronen på längden och ta bort kärnorna med en melonskopa eller en liten sked. Skär varje halva på längden i tunna klyftor. Blanda päronen med päronbrandy i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

  3. Vispa ihop florsocker, mjöl och salt i en liten skål.

  4. Lägg ägg, grädde och vanilj i blendern. Mixa på hastighet 3 tills blandningen är helt emulgerad. Tillsätt mjölblandningen och blanda i cirka 15 sekunder tills de torra ingredienserna precis har blandats in.

  5. Lägg päronen i ett jämnt lager på botten av pajformen. Häll över vaniljkrämen. Grädda i cirka 40 minuter tills pajen puffar upp och blir gyllenbrun. Vaniljkrämen ska inte dallra om du försiktigt skakar formen.

  6. Flytta kakan till ett galler. Strö över lite strösocker. Låt svalna i minst 5 minuter före servering. Skär upp pajen i bitar och servera med vaniljglass.