Örtsås
Piffa till alla typer av rätter med den här friska örtsåsen – perfekt till lamm, kött och fisk!
Örtsås
Piffa till alla typer av rätter med den här friska örtsåsen – perfekt till lamm, kött och fisk!
Redskap
Ingredienser
30 g gröna örter (t.ex. mynta, bladpersilja, basilika...)
1 vitlöksklyfta
45 ml olivolja
20 ml citronsaft
1 tsk Dijonsenap
1 tsk honung
Steg för steg
Skölj örterna och klappa dem torra. Skala och hacka vitlöken.
Tillsätt örterna och den finhackade vitlöken i minihackaren och pulsera några gånger för att hacka dem.
Lägg olivolja, citronsaft, senap och honung i minihackaren. Tillsätt salt och peppar. Blanda tills såsen blir slät och väl emulgerad.
Häll över i en serveringsskål och servera såsen färsk till lammkotletter eller annat grillat kött och fisk.