Normandisk paj
Normandisk paj
Redskap
Ingredienser
250 g
vetemjöl
40 g
strösocker
100 g
socker
1 tsk
salt
125 g
smör
3
ägg
1 kg
äpplen
50 g
mandelmjöl
200 g
gräddfil
45 ml
calvados
1 msk
rostade mandelspån
Steg för steg
Häll mjöl, strösocker och salt i skålen till köksmaskinen med degblandare. Tillsätt smöret och blanda sedan på hastighet 2 i 2 minuter. Tillsätt 1 ägg and blanda tills det blir en deg.
Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.
Förvärm ugnen till 220 °C. Kavla ut degen på en mjölad yta. Klä en smord pajform med den utkavlade degen.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i kilar. Lägg äppelbitarna direkt på degen så att de överlappar varandra lite.
Häll 2 ägg, socker, mandelmjöl och gräddfil i skålen på köksmaskinen med visp. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt i calvados och blanda i 30 sekunder på hastighet 4. Häll fyllningen över äpplena.
Grädda i 25 minuter i 200 °C. När pajen är gräddad strör du över rostade mandelspån. Låt svalna i formen.