Skip the navigation

Normandisk paj

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tarte Normande

Normandisk paj

Duration
Totalt45min
Förberedelser20min
Tillagning25min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

250 g

vetemjöl

40 g

strösocker

100 g

socker

1 tsk

salt

125 g

smör

3

ägg

1 kg

äpplen

50 g

mandelmjöl

200 g

gräddfil

45 ml

calvados

1 msk

rostade mandelspån

Steg för steg

  1. Häll mjöl, strösocker och salt i skålen till köksmaskinen med degblandare. Tillsätt smöret och blanda sedan på hastighet 2 i 2 minuter. Tillsätt 1 ägg and blanda tills det blir en deg.

  2. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.

  3. Förvärm ugnen till 220 °C. Kavla ut degen på en mjölad yta. Klä en smord pajform med den utkavlade degen.

  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i kilar. Lägg äppelbitarna direkt på degen så att de överlappar varandra lite.

  5. Häll 2 ägg, socker, mandelmjöl och gräddfil i skålen på köksmaskinen med visp. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt i calvados och blanda i 30 sekunder på hastighet 4. Häll fyllningen över äpplena.

  6. Grädda i 25 minuter i 200 °C. När pajen är gräddad strör du över rostade mandelspån. Låt svalna i formen.