Skip the navigation

Nöt- och fläskköttbullar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
freshbeefandporkmeatballs wallpaper

Det här är köttbullar i klassisk italiensk-amerikansk stil som ska ätas med pasta, röd sås och oändliga mängder riven parmesanost – som om en italiensk mormor lagat dem.

Duration
Totalt55min
Förberedelser30min
Tillagning25min

Redskap

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

125 g

vitt bröd, skuret eller rivet i små bitar

3/4 kopp

mjölk

450 g

nötkött, skuret i 5 cm stora kuber

450 g

fläskbog, skuren i 5 cm stora kuber

150 g

vit eller gul lök, i små tärningar

3 kryddnejlika

färsk vitlök, finhackad

35 g

tunt skivad salladslök

20 g

persilja, hackad

60 g

riven parmesanost

1 tsk

röda chiliflingor

2 msk

olivolja

1 1/2 tsk

fint havssalt

1/2 tsk

svartpeppar

Steg för steg

  1. Lägg nötkött och fläsk på en bakplåt med bakplåtspapper och frys i 20 minuter innan du fortsätter.

  2. Förvärm ugnen till 220 ºC. Gör mjölkblandningen: Lägg brödet och mjölken i en liten skål och se till att hela brödet täcks. Ställ åt sidan.

  3. Värm olivoljan i en liten stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och röda chiliflingor. Rör försiktigt med en stekspade eller en träsked tills det är genomskinligt och har fått lite färg. Ta bort från värmen och låt svalna något.

  4. Fäst köttkvarnsdelen med den fina malningsskivan på köksmaskinen. Placera skålen under kvarnen och lägg nötköttet och fläsket i det stora matarbordet. Vrid till hastighet 3 och använd mataren för att mata in nötköttet och fläsket i kvarnen. Var försiktig så att du inte pressar för mycket.

  5. Tillsätt den svalnade frästa löken och vitlöken, chiliflingor, salladslök, persilja, parmesanost, salt och peppar. Tillsätt mjölkblandningen i köttet. Om det blir för mycket mjölk efter att brödet har mättats ska det hällas av.

  6. Blanda kött, mjölkblandning och lökblandning tills alla ingredienser är jämnt blandade. Forma köttbullar stora som golfbollar (2 msk) och lägg dem i rader på bakplåten med bakplåtspapper, så att det blir ca 2,5 cm fritt utrymme mellan dem. Grädda köttbullarna i den förvärmda ugnen i cirka 20–25 minuter eller tills de är gyllenbruna och innertemperaturen når 70 °C.