No bake chokladkaka
Du behöver inte vara utbildad konditor för att baka den här otroliga chokladkakan.
No bake chokladkaka
Du behöver inte vara utbildad konditor för att baka den här otroliga chokladkakan.
Redskap
Ingredienser
500 g chokladkakor
90 g smält smör
1/2 tsk salt
350 g choklad
1 tsk vaniljextrakt
45 g smör, kallt och tärnat i kuber
300 ml vispgrädde
Steg för steg
Krossa kakorna i en matberedare eller blender och lägg dem i skålen på en köksmaskin utrustad med en flatblandare. Tillsätt smält smör och salt. Mixa på hastighet 1. Häll ut smulorna i en bakform och tryck hårt med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet i 3 timmar.
Lägg choklad, vaniljextrakt och smör i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Värm grädden på medelvärme och häll den över chokladen. Låt stå i 2 minuter. Blanda på hastighet 1 tills all choklad har smält och blandningen har blivit blank.
Häll ganaschen i det kylda chokladskalet. Kyl i 5 timmar tills den stelnat. Servera med röda bär.