No bake chokladkaka
Du behöver inte vara utbildad konditor för att baka den här otroliga chokladkakan.
Redskap
Ingredienser
Portioner
500 g
chokladkakor
90 g
smält smör
1/2 tsk
salt
350 g
choklad
1 tsk
vaniljextrakt
45 g
smör, kallt och tärnat i kuber
300 ml
vispgrädde
Steg för steg
Krossa kakorna i en matberedare eller blender och lägg dem i skålen på en köksmaskin utrustad med en flatblandare. Tillsätt smält smör och salt. Mixa på hastighet 1. Häll ut smulorna i en bakform och tryck hårt med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet i 3 timmar.
Lägg choklad, vaniljextrakt och smör i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Värm grädden på medelvärme och häll den över chokladen. Låt stå i 2 minuter. Blanda på hastighet 1 tills all choklad har smält och blandningen har blivit blank.
Häll ganaschen i det kylda chokladskalet. Kyl i 5 timmar tills den stelnat. Servera med röda bär.