Skip the navigation

No bake chokladkaka

KitchenAid Chef

Du behöver inte vara utbildad konditor för att baka den här otroliga chokladkakan.

nobakechocolatetart_thumbnail.jpg

No bake chokladkaka

KitchenAid Chef

Du behöver inte vara utbildad konditor för att baka den här otroliga chokladkakan.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Inställning
8h
Totalt
8h20
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

500 g chokladkakor

90 g smält smör

1/2 tsk salt

350 g choklad

1 tsk vaniljextrakt

45 g smör, kallt och tärnat i kuber

300 ml vispgrädde

Steg för steg

  1. Krossa kakorna i en matberedare eller blender och lägg dem i skålen på en köksmaskin utrustad med en flatblandare. Tillsätt smält smör och salt. Mixa på hastighet 1. Häll ut smulorna i en bakform och tryck hårt med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet i 3 timmar.

  2. Lägg choklad, vaniljextrakt och smör i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Värm grädden på medelvärme och häll den över chokladen. Låt stå i 2 minuter. Blanda på hastighet 1 tills all choklad har smält och blandningen har blivit blank.

  3. Häll ganaschen i det kylda chokladskalet. Kyl i 5 timmar tills den stelnat. Servera med röda bär.