Skip the navigation

No bake chokladkaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
nobakechocolatetart_thumbnail.jpg

Du behöver inte vara utbildad konditor för att baka den här otroliga chokladkakan.

Duration
Totalt8h20
Förberedelser20min
Inställning8h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

500 g

chokladkakor

90 g

smält smör

1/2 tsk

salt

350 g

choklad

1 tsk

vaniljextrakt

45 g

smör, kallt och tärnat i kuber

300 ml

vispgrädde

Steg för steg

  1. Krossa kakorna i en matberedare eller blender och lägg dem i skålen på en köksmaskin utrustad med en flatblandare. Tillsätt smält smör och salt. Mixa på hastighet 1. Häll ut smulorna i en bakform och tryck hårt med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet i 3 timmar.

  2. Lägg choklad, vaniljextrakt och smör i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Värm grädden på medelvärme och häll den över chokladen. Låt stå i 2 minuter. Blanda på hastighet 1 tills all choklad har smält och blandningen har blivit blank.

  3. Häll ganaschen i det kylda chokladskalet. Kyl i 5 timmar tills den stelnat. Servera med röda bär.