Skip the navigation

New York-rullar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
newyorkrolls thumbnail

Spektakulära hembakade bakverk fyllda med vaniljkräm att baka när du vill imponera på dina gäster.

Duration
Totalt4h
Förberedelser30min
Tillagning45min
Vila2h45

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

120 g

kallt vatten

1 tsk

snabbjäst

10 g

strösocker

250 g

mjöl

1/2 tsk

salt

180 g + 1 msk

smör

1 msk

sockerlag

180 g

vaniljkräm

60 g

hasselnötskräm

2 msk

krossade nötter

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 6 rullar.

  2. Häll i vatten i skålen till köksmaskinen med degkrok. Tillsätt jäst, socker, mjöl, salt och 1 msk smör. Vrid till hastighet 2 på köksmaskinen och knåda i ungefär 7 minuter. Slå in degen i plastfolie och placera i kylskåpet i 30 minuter.

  3. Kavla ut degen till en lång rektangel. Mjuka upp smöret genom att slå på det med en kavel. Se till att smöret har samma bredd som rektangeln och är 1/3 av dess längd. Lägg smöret i mitten av rektangeln och vik degen över det – degkanterna ska mötas perfekt ovanpå smöret. Stäng kanterna och kavla ut degen till en lång rektangel på ca 50 cm.

  4. Vik degen till insidan genom att ta 1/3 av degen från ena sidan och 3/4 av degen från andra sidan. Kavla ut degen igen till en rektangel och vik ihop degen igen. Upprepa en gång till. Vik degen och skär genom sidorna. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 45 minuter.

  5. Kavla degen till en rektangel på ca 60 x 12 cm. Kavla degen från den övre kanten till botten. Skär i 6 lika stora bitar. Bitarna ska vara 0,5 cm längre än höjden på kakringen du använder. Smörj kakringarna med smör. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Placera degrullarna inuti varje kakring. Täck över toppen av kakringarna med ett bakplåtspapper. Låt dem vila i 1,5 timme i rumstemperatur. Lägg en annan bakplåt ovanpå och se till att bakplåten har tillräckligt med vikt – du kan lägga till bakkulor eller en baksten för att lägga till vikt.

  6. Grädda i 210 °C i en förvärmd ugn i ungefär 35–45 minuter. Rullarna ska ha fyllt hela kakringen och vara gyllenbruna. Om så inte är fallet ska du fortsätta att grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och lyft ur dem ur kakringarna. Pensla ovansidorna med sockerlag och lägg in i ugnen i 2–3 minuter tills de är karamelliserade.

  7. Låt rullarna svalna helt. Fyll med vaniljkräm och toppa med hasselnötskräm och hackade nötter.