New york cheesecake
Klassisk New York cheesecake som är krämig och ser helt underbar ut.
New york cheesecake
Klassisk New York cheesecake som är krämig och ser helt underbar ut.
Redskap
Ingredienser
110 g digestivekex
160 g strösocker
60 g smör, smält
600 g färskost
2 msk vetemjöl
2/3 tsk vaniljextrakt
40 ml citronjuice
2 ägg
140 ml gräddfil
Steg för steg
Lägg digestivekexen i foodprocessorn. Blanda på hastighet 2 tills kexen har brödsmulekonsistens. Tillsätt 1 msk socker och smält smör och blanda i 1 minut på hastighet 2 tills den är väl blandad.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form (23 cm) med löstagbar botten. Fäst sidorna på formen (det papper som inte behövs sticker ut vid formens botten).
Tryck ut kakblandningen i formen. Grädda i 10 minuter på 180°C. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna något.
Lägg färskosten i köksmaskinens skål med flatblandare. Vrid hastighetskontrollen till 2. Vispa färskosten i 2 minuter. Tillsätt socker gradvis och fortsätt att blanda tills sockret är helt blandat.
Tillsätt mjöl, vaniljextrakt och citronjuice och vispa i ytterligare en minut.
Byt ut flatblandaren mot ballongvispen. Tillsätt 3 ägg. Vispa i två minuter på hastighet 2. Känn efter några gånger för att se till att blandningen är så jämn som möjligt.
Tillsätt gräddfil och fortsätt vispa i ytterligare en minut.
Pensla sidorna på formen med lite smör och täck dem med bakplåtspapper. Häll färskostblandningen i formen.
Grädda i 15 minuter på 180°C. Sänk temperaturen till 110 °C och grädda i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 2 timmar.
Toppa cheesecaken med gräddfil blandat med socker och citronjuice.