Skip the navigation
New york cheesecake

New york cheesecake

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade New York Cheesecake

Klassisk New York cheesecake som är krämig och ser helt underbar ut.

Duration
Totalt1h20
Förberedelser20min
Tillagning1h

Redskap

FOOD_PROCESSORFOOD_PROCESSOR
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

110 g

digestivekex

160 g

strösocker

60 g

smör, smält

600 g

färskost

2 msk

vetemjöl

2/3 tsk

vaniljextrakt

40 ml

citronjuice

2

ägg

140 ml

gräddfil

Steg för steg

  1. Lägg digestivekexen i foodprocessorn. Blanda på hastighet 2 tills kexen har brödsmulekonsistens. Tillsätt 1 msk socker och smält smör och blanda i 1 minut på hastighet 2 tills den är väl blandad.

  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form (23 cm) med löstagbar botten. Fäst sidorna på formen (det papper som inte behövs sticker ut vid formens botten).

  3. Tryck ut kakblandningen i formen. Grädda i 10 minuter på 180°C. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna något.

  4. Lägg färskosten i köksmaskinens skål med flatblandare. Vrid hastighetskontrollen till 2. Vispa färskosten i 2 minuter. Tillsätt socker gradvis och fortsätt att blanda tills sockret är helt blandat.

  5. Tillsätt mjöl, vaniljextrakt och citronjuice och vispa i ytterligare en minut.

  6. Byt ut flatblandaren mot ballongvispen. Tillsätt 3 ägg. Vispa i två minuter på hastighet 2. Känn efter några gånger för att se till att blandningen är så jämn som möjligt.

  7. Tillsätt gräddfil och fortsätt vispa i ytterligare en minut.

  8. Pensla sidorna på formen med lite smör och täck dem med bakplåtspapper. Häll färskostblandningen i formen.

  9. Grädda i 15 minuter på 180°C. Sänk temperaturen till 110 °C och grädda i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 2 timmar.

  10. Toppa cheesecaken med gräddfil blandat med socker och citronjuice.