Skip the navigation

Nattbakad pizza

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
overnightpizza thumbnail

Kyl pizzadegen medan du sover och bli positivt överraskad av den goda smaken och konsistensen på detta mästerverk som du förbereder på natten.

Duration
Totalt24h30
Förberedelser20min
Tillagning10min
Vila24h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

125 ml

vatten, rumstemperatur

2 msk

olivolja

235 g

vetemjöl

3 g

torrjäst

7 g

salt

5 g

socker

1 msk

olivolja till pensling

2 msk

tomatsås

30 g

riven ost

6-8 skivor

mozzarella

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 1 pizza.

  2. Sätt på degskivan på Kitchenaid-matberedaren. Tillsätt ljummet vatten och hälften av olivoljan i kannan till matberedaren. Tillsätt mjöl, jäst, salt och socker. Ställ in KitchenAid-matberedaren på hastighet 1 och blanda ihop ingredienserna. Vrid till hastighet 2 och knåda i ca 5 minuter, tills degen blir slät och elastisk. Ta ut degen ur matberedaren och lägg den i en oljad skål, täck den med plastfolie och kyl i 24 timmar.

  3. Ta ut degen ur skålen och lägg den på en generöst mjölad yta. Forma till en bulle, täck med en färsk kökshandduk och låt stå i 30 minuter.

  4. Tryck ner pizzadegen och ta upp den. Dra ut den med oljade händer och dra försiktigt utåt med respektive hand och kasta upp den lätt i luften samtidigt som du drar ut den. Ta nu tag i kanten på skivan och låt resten av degen hänga rakt ner. Kläm ihop kanten på degen medan du roterar den i händerna. Snurra degen så att den drar ut sig till en stor tunn cirkel. Kom ihåg att övning ger färdighet. Ge inte upp om degen inte blir perfekt första gången som du drar ut den. Lägg degen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  5. Pensla ytan på degen med lite olivolja. Bred tomatsås jämnt över degen men lämna lite utrymme utan sås vid kanten så att du får en skorpa i ugnen. Strö riven ost över såsen, följt av den skivade mozzarellan. Sätt in pizzan i en förvärmd ugn och grädda i 9–10 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun och osten har smält och är bubblig.

  6. Serveringstips! servera med ruccola, prosciutto och mozzarella di Bufala.