Skip the navigation

Nachochips

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Nacho chips

Krispiga mexikanska utsökta chips som serveras med salsa.

Duration
Totalt20min
Förberedelser10min
Tillagning10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

150 g

majsmjöl

140 g

vetemjöl

180 ml

vatten

1/2 tsk

gurkmeja

1/2 tsk

salt

2 l + 2 msk

neutral olja

Steg för steg

  1. Tillsätt vetemjöl, majsmjöl, salt och gurkmeja i skålen till köksmaskinen med degkrok.

  2. Blanda i omrörningshastighet i 30 sekunder tills de torra ingredienserna har blandats ordentligt.

  3. Tillsätt 1/3 av vattnet och 2 matskedar olja och blanda i hastighet 2 i fem minuter. Medan degen blandas tillsätter du gradvis resten av vattnet.

  4. Forma degen till en boll, täck med plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme.

  5. Dela upp bollen i åtta enskilda delar. Rulla ut varje del till en cirkel. Trimma kanterna med en pizzakniv och skär dem i åtta trianglar. Gör hål i varje nacho-chip.

  6. Värm den neutrala oljan till medelvarm temperatur i en stor panna. Tillaga chipsen tills de är gyllenbruna. Låt chipsen svalna på en bit hushållspapper.