Nachochips
Krispiga mexikanska utsökta chips som serveras med salsa.
Redskap
Ingredienser
Portioner
150 g
majsmjöl
140 g
vetemjöl
180 ml
vatten
1/2 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
salt
2 l + 2 msk
neutral olja
Steg för steg
Tillsätt vetemjöl, majsmjöl, salt och gurkmeja i skålen till köksmaskinen med degkrok.
Blanda i omrörningshastighet i 30 sekunder tills de torra ingredienserna har blandats ordentligt.
Tillsätt 1/3 av vattnet och 2 matskedar olja och blanda i hastighet 2 i fem minuter. Medan degen blandas tillsätter du gradvis resten av vattnet.
Forma degen till en boll, täck med plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme.
Dela upp bollen i åtta enskilda delar. Rulla ut varje del till en cirkel. Trimma kanterna med en pizzakniv och skär dem i åtta trianglar. Gör hål i varje nacho-chip.
Värm den neutrala oljan till medelvarm temperatur i en stor panna. Tillaga chipsen tills de är gyllenbruna. Låt chipsen svalna på en bit hushållspapper.