Muffins med små chokladbitar
Enkla hembakade muffins med små chokladbitar som alla kommer att älska.
Redskap
Ingredienser
Portioner
370 g
vetemjöl
4 tsk
bakpulver
200 g
sugar
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
vaniljextrakt
80 ml
solrosolja
250 ml
mjölk
65 g
smör, smält
2
ägg
50 g
gräddfil
200 g
mörk choklad
Steg för steg
Lägg mjöl, bakpulver, socker, salt och vaniljextrakt i köksmaskinens skål med flatblandare.
Blanda i 30 sekunder på omrörningshastighet.
Placera en ny skål i köksmaskinen och tillsätt solrosolja, mjölk, smält smör, ägg och gräddfil i den. Blanda på hastighet 2 i 1 minut.
Tillsätt de blöta ingredienserna till de torra ingredienserna och blanda på hastighet 2 tills de nätt och jämt har blandats.
Lägg chokladen i en blender och ställ den på hastighet 1 tills chokladen har hackats.
Tillsätt choklad till muffinssmeten. Blanda på hastighet 1 tills den nätt och jämt är blandad.
Ställ 12 muffinsformar på en muffinsplåt.
Dela upp smeten i den förberedda muffinspannan och fyll nästan hela vägen till toppen.
Grädda i en 180°C uppvärmd ugn i 25–30 minuter tills topparna är gyllenbruna och smeten har stelnat i mitten.