Müslikakor
Om du vill imponera på frukosten är de här müslikakorna rätt sätt att göra det på.
Redskap
Ingredienser
Portioner
3
ägg
75 g
kokosolja, smält
150 g
honung
240 ml
mjölk
540 g
havremjöl
180 g
vetemjöl
1,5 tsk
bakpulver
Steg för steg
Blanda ägg, kokosolja, honung och mjölk i en liten skål. Vispa ihop.
Tillsätt havremjöl, vetemjöl och bakpulver i köksmaskinens skål med flatblandare. Tillsätt alla blöta ingredienser i köksmaskinens skål och blanda på hastighet 2 tills en deg bildas.
Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen och mata kakdegen genom matningsröret. Fånga upp degen och skär varje remsa i 0,5 cm långa kakor.
Flytta över dem till en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 185 °C.
Var kreativ med kaktillbehöret och forma kakorna som du vill ha dem.
Servera i en skål med mjölk eller bryt dem över en skål fil eller yoghurt.