Müslikakor
Om du vill imponera på frukosten är de här müslikakorna rätt sätt att göra det på.
Müslikakor
Om du vill imponera på frukosten är de här müslikakorna rätt sätt att göra det på.
Redskap
Ingredienser
3 ägg
75 g kokosolja, smält
150 g honung
240 ml mjölk
540 g havremjöl
180 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Steg för steg
Blanda ägg, kokosolja, honung och mjölk i en liten skål. Vispa ihop.
Tillsätt havremjöl, vetemjöl och bakpulver i köksmaskinens skål med flatblandare. Tillsätt alla blöta ingredienser i köksmaskinens skål och blanda på hastighet 2 tills en deg bildas.
Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen och mata kakdegen genom matningsröret. Fånga upp degen och skär varje remsa i 0,5 cm långa kakor.
Flytta över dem till en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 185 °C.
Var kreativ med kaktillbehöret och forma kakorna som du vill ha dem.
Servera i en skål med mjölk eller bryt dem över en skål fil eller yoghurt.