Skip the navigation

Mortadellasmörgås med inlagda grönsaker och specialsås

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Mortadella sandwich with pickled veggies and special sauce

En perfekt smörgås: knaprigt bröd, utsökt Mortadella, syrliga inlagda grönsaker och en specialsås.

Duration
Totalt24h20
Förberedelser20min
Vila24h

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

6

Persisk gurka

3

rödlök

4

rödbetor, rostade, skalade och kylda

15 kvistar

färsk dill

3 tsk

koshersalt

6 tsk

senapsfrön

6

vitlöksklyftor, skalade och skivade

450 ml

ättika

1,5 l

vatten

100 g

majonnäs

30 g

ketchup

10 g

dijonsenap

1/2 msk

lönnsirap

1/2 tsk

rökt paprikapulver

1/8 tsk

salt

1/8 tsk

peppar

6

ciabattabröd

25 g

vintersallad

18

Skivad mortadella

Steg för steg

  1. Gör i ordning de inlagda grönsakerna: tvätta gurkan. Skiva gurka och rödbetor. Skala rödlökarna, skär dem på mitten och skiva fint. Lägg grönsakerna i separata glaskonserver. Dela koshersalt, senapsfrön, färsk dill och vitlöksskivor mellan de tre burkarna. Blanda vinäger och vatten i en kanna. Fördela mellan burkarna. Ställ i kylskåpet i minst 24 timmar.

  2. Tillsätt majonnäs, ketchup, senap, lönnsirap, paprikapulver, salt och peppar i den sladdlösa hackarens arbetsskål. Väg upp 50 g inlagd gurka och torka dem torra. Lägg dem i arbetsskålen. Blanda på hastighet 1 tills ingredienserna precis har blandats och de inlagda grönsakerna har hackats.

  3. Sätta ihop smörgåsarna: börja med ett lager av specialsås, lägg på sallad, inlagda rödbetor och gurka, några skivor av mortadella, inlagd rödlök och avsluta med ytterligare ett lager specialsås.