Mortadellasmörgås med inlagda grönsaker och specialsås
En perfekt smörgås: knaprigt bröd, utsökt Mortadella, syrliga inlagda grönsaker och en specialsås.
Redskap
Ingredienser
Portioner
6
Persisk gurka
3
rödlök
4
rödbetor, rostade, skalade och kylda
15 kvistar
färsk dill
3 tsk
koshersalt
6 tsk
senapsfrön
6
vitlöksklyftor, skalade och skivade
450 ml
ättika
1,5 l
vatten
100 g
majonnäs
30 g
ketchup
10 g
dijonsenap
1/2 msk
lönnsirap
1/2 tsk
rökt paprikapulver
1/8 tsk
salt
1/8 tsk
peppar
6
ciabattabröd
25 g
vintersallad
18
Skivad mortadella
Steg för steg
Gör i ordning de inlagda grönsakerna: tvätta gurkan. Skiva gurka och rödbetor. Skala rödlökarna, skär dem på mitten och skiva fint. Lägg grönsakerna i separata glaskonserver. Dela koshersalt, senapsfrön, färsk dill och vitlöksskivor mellan de tre burkarna. Blanda vinäger och vatten i en kanna. Fördela mellan burkarna. Ställ i kylskåpet i minst 24 timmar.
Tillsätt majonnäs, ketchup, senap, lönnsirap, paprikapulver, salt och peppar i den sladdlösa hackarens arbetsskål. Väg upp 50 g inlagd gurka och torka dem torra. Lägg dem i arbetsskålen. Blanda på hastighet 1 tills ingredienserna precis har blandats och de inlagda grönsakerna har hackats.
Sätta ihop smörgåsarna: börja med ett lager av specialsås, lägg på sallad, inlagda rödbetor och gurka, några skivor av mortadella, inlagd rödlök och avsluta med ytterligare ett lager specialsås.