Morotskokossoppa med curry
Den här thaiinspirerade soppan är full av smak och lite hetta.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1 msk
kokosolja
2
lök
2 cm
ingefära
500 g
morötter
1
vitlöksklyfta
1 msk
röd currypasta
750 ml
grönsaksbuljong
60 ml
standardkokosmjölk
Steg för steg
Smält kokosoljan på medelvärme. Skala och hacka schalottenlök, ingefära, morötter och vitlök grovt. Fräs i 5 minuter.
Vrid ned till låg värme, tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 5 minuter. Tillsätt buljongen, täck grytan med lock och låt sjuda i ca 30 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Häll över soppan i blenderskålen, tillsätt kokosmjölk och blanda tills soppan är helt slät.
Servera med toppings som chiliolja, koriander och krispiga rostade kikärtor.