Skip the navigation

Morotskaka med sötpotatis och färskostfrosting

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sweetpotatocarrotcake_wallpaper.jpg

Alla förtjänar lite extra sötma i livet, som att ha sötpotatis i din morotskaka.

Duration
Totalt50min
Förberedelser20min
Tillagning30min

Redskap

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

2

sötpotatis, skalad och delad i fyra delar

3

stora morötter, skalade

4

stora ägg

240 ml

vegetabilisk olja

240 ml

kärnmjölk

1 tsk

vaniljextrakt

320 g

vetemjöl

200 g

socker

1 tsk

malen kanel

1 tsk

mald kryddnejlika

1 tsk

mald ingefära

1/2 tsk

kryddpeppar

1,5 tsk

bikarbonat

2,5 tsk

bakpulver

1/2 tsk

salt

230 g

smör

450 g

färskost

350 ml

gräddfil

1

vaniljstång, delad och urskrapad

450 g

florsocker

200 g

valnötter, hackade

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 160 °C och smörj två 23 cm kakformar och täck bottnarna med bakplåtspapper.

  2. Fäst rivningskniven på matberedaren, fäst locket, vrid till hög hastighet och lägg sötpotatis och morötter i matningsröret en i taget. Använd mataren för att strimla och när du är klar stänger du av maskinen och ställer ingredienserna åt sidan.

  3. Fäst flatblandaren på köksmaskinen och tillsätt ägg, olja, vanilj och kärnmjölk i köksmaskinens skål och vrid till hastighet 3, blanda ordentligt och tillsätt sedan sötpotatis och morötter och blanda ihop.

  4. Ta en ny skål och sikta ihop mjöl, socker, kanel, kryddnejlika, ingefära, bikarbonat, bakpulver, salt och kryddpeppar. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna i de våta och blanda för hand med en slickepott tills alla ingredienser har blandats ner.

  5. Överför smeten till kakformarna och grädda i 25 till 30 minuter eller tills mitten är fast. Ta ut den ur ugnen och låt svalna på gallret.

  6. Förbered frostingen genom att fästa ballongvispen på köksmaskinen och lägg sedan i smör, färskost, gräddfil och vanilj. Vrid till hastighet 6, vispa tills blandningen är slät och tillsätt sedan florsocker långsamt och blanda tills frostingen är slät. Fyll ett lager med frosting och bred frosting över kakans sidor och topp. Toppa med hackade valnötter om så önskas.